Nya beskedet: Därför saknas Anders Holmberg i slutdebatten

09 sep, 2022, 17:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Programledaren Anders Holmberg missar kvällens slutdebatt i SVT.

Annons
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Valet närmar sig med stormsteg och det har därför blivit dags för den stora slutdebatten partiledarna emellan.

Magdalena Andersson (S), Ulf Kristersson (M), Jimmie Åkesson (SD), Annie Lööf (C), Märta Stenevi (MP), Ebba Busch (KD), Johan Pehrson (L) och Nooshi Dadgostar (V) argumenterar för sitt partis bästa i det direktsända SVT-programmet på fredagen.

Men vanligtvis är det programledarna Anders Holmberg och Camilla Kvartoft som frågar ut riksdagspartiernas partiledare och språkrör. Men nu meddelar Anders att han inte kommer medverka i kvällens debatt.

Recept.se Nyhetsbrev

Utmaningarna inför valet 2022

Anders har länge varit en av de som står för att ställa makthavare till svars. I flera år var han programledare för Agenda men slutade för att leda intervjuprogrammet 30 minuter i SVT.

Annons

Men de senaste månaderna har det varit fullt fokus på valet, som avgörs på söndagen. Och ja, det är inte det enklaste arbetet, att ge svenska folket en rätt och rättvis bild av de som ska styra vårt land.

– Det finns ju ett antal stora viktiga ämnen som hela tiden återkommer i debatten, och de vill man ju gärna att flera partier ska svara på. Å andra sidan vill man ju ha lite variation mellan de olika partierna, och man vill förstås att det ska vara så rättvis som möjligt, säger Anders till SVT.

Anders Holmbergs besked: Medverkar inte i slutdebatten

Men nu ligger ansvarat på någon annan. Det är nämligen programledarna Karin Magnusson och Fouad Youcefi som står för kvällens debatt, likaså för Statsministermötet som ägde rum på onsdagen.

"Stort lycka till med Statsministermötet i Uppsala ikväll Fouad Youcefi och Karin Magnusson ! Det ska bli så underbart att få följa det från soffan! Make us proud!", skrev Anders då på Twitter.

Annons

Ja, det blir kanske lite mycket att hålla i både debatter och utfrågningar, det krävs trots allt en hel del djupdykning i alla partiernas politiska förslag. Dessutom laddar han troligtvis batterierna till söndagens valvaka, som han kommer leda tillsammans med Camilla Kvartoft och Fouad Youcefi.

Foto: TT

Annons