Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya bilden på Lasse Berghagen väcker reaktioner – känslosamma orden

04 maj, 2023, 14:00 

Här dyker Lasse Berghagen upp igen!

Annons

Det är svårt att ta begreppet ”folkkär” i sin mun utan att nämna Lasse Berghagen. Med sitt go, sin utstrålning och trallvänliga låtskatt var han självklar som allsångsledare i Allsång på Skansen.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Än i dag går folk och nynnar på odödliga klassiker som ”Teddybjörnen Fredriksson”, ”En kväll i juni” och låten som fått en extra bra plats i svenska folkets sommarhjärtan: ”Stockholm i mitt hjärta”.

Trots att Lasse Berghagen lämnat rollen som allsångsledare, är han fortfarande väldigt mån om att följa programmet och har en vana att skicka varma meddelanden till den som tagit över stafettpinnen.

Annons
Sanna Nielsen och Lasse Berghagen i Allsång på Skansen
Sanna Nielsen gratulerar en rörd Lasse Berghagen till hans 50 år som artist.

Därför väljer Lasse Berghagen bort rampljuset

Förr var man väldigt van att se Lasse Berghagen i rampljuset, men den senaste tiden har det blivit mindre av den varan. I stället njuter han av pensionärslivet, med noll planer att återvända permanent.

– Det stämmer, jag har inte varit med på länge på tv. Det droppar in lite då och då. Jag ska göra något med Tilde de Paula framöver. Jag tror det är ganska hemligt, sa han i mars till Hänt och berättade att det kommit så många andra artister.

Annons

– Det är helt naturligt, det förstår jag.

Nya bilden väcker reaktioner

Ibland händer det dock att Lasse Berghagen fortfarande syns till. Artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo har nu lagt upp en ny bild på sig och Lasse, där han omsorgsfullt pussar sin vän på panna.

I kommentarsfältet är det många som är berörda.

”Älskade Lasse som betytt massor för mig som barn. Då min egen far inte ville va pappa var Lasse min drömpappa lyssna på hans sång o fann nån slags tröst i det”, skriver en person.

”Åh Lasse. Har alltid sett upp till dig. Så ödmjuk iså underbar, saknar dig i tv”, skriver en annan.

”Blir varm ända in i själen av denna bild”, skriver en tredje.

Foto: TT/Instagram

Annons