Nya bilderna avslöjar sanningen om Lasse Berghagens äktenskap med hustrun Eva

Eva Berghagen och Lasse Berghagen

Nya bilder visar sanningen om Lasse Berghagens äktenskap med hustrun Eva.
Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tid
Slå på ljud

Lasse Berghagen är en av våra mest omskrivna artister. Ändå finns det mycket vi inte vet om mannen bakom klassikerna ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Stockholm i mitt hjärta”.

Men i dessa dagar har vi bjudits på många nya inblickar. Nyligen släpptes Lasses självbiografi, som han har skrivit ihop med författaren och kulturpersonligheten Marcus Birro.

Lasse Berghagen – bilden avslöjar sanningen

Och nu har Lasse också skaffat Instagram. Som han själv säger i välkomstmeddelandet till alla sina följare.

– Nu har jag öppnat mitt Instagram-konto på begäran. Ni kan följa mig dag som natt, timme för timme, varje sekund, varje minut. Nästan. Men välkomna, säger Lasse.

En person som verkar få en framträdande roll på kontot är "Lill-Lasse", en dock som bär samma blåa kavaj som Lasse bar under alla år i Allsång på skansen. På ett av fotona sitter Lasse med självbiografin i knäet.

"'Hej livet', min biografi som jag skapat tillsammans med Marcus Birro finns i handeln nu. Jag är så tacksam för det fina mottagandet och för det fina samarbetet med Marcus. Han är suverän!", skriver Lasse till bilden.

Men medan "Lill-Lasse" stjäl showen, så lyser en annan med sin frånvaro. Lasses fru, Eva, finns inte med på en enda bild.

Eva är nämligen ingen publik person, trots att hon har varit gift med en av Sveriges mest kända trubadurer sedan 1976. Hon har hållit sig borta från rampljuset och låtit Lasse stå på scen, medan hon skött förfrågningar och bokningar i deras gemensamma bolag.

Eva Berghagen inte med på bilderna

Det är därför ingen stor överraskning att hon inte heller dyker på var och varannan bild på Lasses Instagram.

Eva gör själv sällan intervjuer, men Lasse talar alltid väldigt gott om henne när han får frågan.

– Vad ska jag säga, ödet förde oss samman. Det är absolut det bästa som har hänt mig, att jag har fått en så underbar hustru, har han sagt till Expressen.

– Hon har varit ett suveränt bollplank och samarbetspartner. Vi kallar Eva för ”Finn fem fel”, hon har järnkoll på allting medan jag är mer poet och drömmare. Men jag är realist också så det har aldrig varit några komplikationer.