Nya bilderna väcker frågor om Helena Seger

Nya bilderna väcker frågor om Helena Seger

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic väcker frågor. Allt på grund av nya bilder.
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Slå på ljud

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic brukar som par betraktat undvika stora politiska ställningstaganden. Vi vet egentligen mycket lite om vad Helena och Zlatan tycker i de stora frågorna. Men efter helgen har vi i alla fall fått en ledtråd.

Den här helgen stod flera fotbollsspelare i Serie A för en viktig markering. Flera spelare, däribland Zlatan, hade målat röda streck i ansiktet. De oinvigda förundrades: vad betydde strecken?

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeths agerande – som avslöjar sanningen om Meghan Markle

Helena Seger saknas på de nya bilderna

Strecken var frukten av ett samarbete mellan ligan, spelarfacket och organisationen WeWorld Onlus. Det är en symbol för mäns våld mot kvinnor – och att bära strecket är att uttrycka nolltolerans inför fenomenet.

Strecket är rött av en anledning. Kampanjens slagord är nämligen "ge våldet rött kort".

Flera kända spelare la upp bilder på sig själva där de bar strecket och stod jämte sina respektive. Någon sådan bild dök de inte upp från Zlatan och Helena.

"Det skulle krävas mycket för att de skulle ställa upp"

Fotbollsjournalisten Johan Larsson, som följt Zlatans karriär i Italien, är inte förvånad.

– Man ska inte tvivla på att både Helena och Zlatan står bakom andemeningen i kampanjen, alltså fördömandet av mäns väld mot kvinnor. Klart att de gör det, och Zlatan bar dessutom strecket. Men jag tror att det skulle krävas mycket för att de skulle ställa upp på bilder likt Juventus-backen Matthijs de Ligt och hans flickvän och många andra gjorde. Det är inte deras stil, helt enkelt. De är alldeles för privata. Helena ställer till exempel väldigt sällan upp på bild. Sedan att det är chockerande för vissa i dessa dagar, där spelarfruar ofta försöker sig på karriärer som influencers, det må vara hänt, säger Johan.

LÄS OCKSÅ: Nytt besked om kungen – blev akut sjuk