Nya teorin efter Adam Alsings död: “Det är tragiskt"

Adam Alsing smittades av coronaviruset före sin död.En av hans nära vänner tror att han vet hur.

Adam Alsing är död. Det var en nyhet som förlamade hela Nöjes-Sverige förra veckan. Den folkkärare underhållaren avled i sviterna av covid-19, coronaviruset, endast 51 år gammal.

Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skrev familjen i ett uttalande som skickades ut via tv-bolaget Discovery.

Adam Alsing död – här är nya teorin

Adam Alsing blev 51 år gammal.

Adam Alsing blev 51 år gammal.

Den 25 mars skrev Adam Alsing själv på Instagram att han ställt in sin planerade medverkan i podcasten “Adam & Kompani”. Han kände sig förkyld, förklarade han.

Nyhetsmorgon-programledaren Steffo Törnquist, som var nära vän med Adam, berättade i P4 Extra att han har en teori om hur Adam smittades av coronaviruset.

– Sista gången jag träffade honom, vi var på samma fest, det är förmodligen… Det vet vi ju inte, men jag skulle tippa, för det var fler som blev sjuka efter den festen, sa Steffo.

Festen i fråga var en överraskningsfest för kändistränaren Boris Kuzmic. Utöver Adam och Steffo var bland andra studiomannen Henric von Zweigbergk där. Henric insjuknade ungefär samtidigt som Adam, men det är inte hundra procent klarlagt att de smittades på Boris fest.

– Det är en sådan tragedi och jag skulle ta Adams plats vilken dag som helst, säger Boris till Aftonbladet.

Så sörjer Adam Alsings familj

Flera i Adams familj har öppet delat med sig av sin sorg efter den älskade nestorn.

”Min älskade storebror finns inte längre. Min ledsagare. Mitt ständiga bollplank. Den roligaste och varmaste av alla. Jag går sönder”, skriver brodern Pontus Alsing på Instagram.

”Min fina och fantastiska svärfar, familjemedlem och vän! Du var en av dom underbaraste, roligaste och mest generösa personerna jag träffat”, skriver svärdottern Ida Alsing, som är gift med Adams son Sebastian.