Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-kollegorna har nåtts av tråkigt besked – profilen tar farväl

02 maj, 2024, 08:00 
Nu är det inga muntra miner på TV4 och bland Nyhetsmorgon-kollegorna.
Annons

När väckarklockan ringer är det många som gäspande sätter sig upp ur sängen. Sömndrucket tar de dagens första stapplande steg, sätter kanske på en kanna kaffe och lite halvklumpigt rör sig mot tv-soffan och välkomnar gästen som alltid finns där: TV:n.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

I TV4 har några av kanalens profiler varit uppe i ottan, sminkat sig, läst på om olika världshändelser, planerat nyhetsdagen och försökt överblicka vilka som ska gästa Nyhetsmorgon-studion för dagen.

Annons

Men nu för tiden saknas ett kärt namn på gästlistan. Leif GW Persson står nämligen inte längre med som krimexperten som varje vecka ser till att gräva ned sig i komplexa fall och komma med djuplodande analyser.

Leif GW Persson
Leif GW Persson har lämnat Nyhetsmorgon och chockat sina tidigare TV4-kollegor.TV4

Kollegornas chock när profilen lämnar

I direktsändning meddelade GW att han lämnar Nyhetsmorgon efter alla år. Beskedet fick så klart tittarna att sätta morgonkaffet i halsen – och inte ens kollegor som Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist hade någon aning om GW:s plötsliga beslut.

Annons

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes, sa Leif GW.

Leif GW klar för SVT

Och GW har fler chockerande ess i rockärmen. Nu står det klart att han återvänder till SVT, bara några veckor efter sortin från konkurrenten TV4.

Där kommer han att återförenas med före detta parhästen, Camilla Kvartoft och duons nya program ”Veckan” är ett samhällsprogram med fokus på brott och kriminalpolitik.

Annons

– Det var inte så att jag slutade på fyran för att jag vantrivdes. Anledningen var att jag måste få tid att skriva klart en bok och det här går inte igång förrän till hösten, säger Leif GW till SVT.

Leif GW Persson
Leif GW Persson värvas till SVT – och chockar TV4-kollegorna igen!WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

Foto: TT/TV4

Annons