Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nyhetsmorgon-profilen föll ihop innan sändning – fick avbryta

11 jul, 2024, 08:49 
Alice Lövholm
Rania Shemoun Olsson.
Rania öppnar upp sig om den obehagliga incidenten innan sändning. Foto:TV4.
Programledaren faller ihop på golvet endast tio minuter innan direktsändning.
Annons
Rania och Thomas om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon

Rania Shemoun Olsson är ett bekant ansikte som vi är vana att se i Nyhetsmorgon tillsammans med hennes välkända kollegor. Tillsammans bjuder dem tittarna på både lättsamma intervjuer såväl som allvarligare ämnen.

Innan Rania blev ett av ansiktena utåt för morgonprogrammet arbetade hon som både reporter och nyhetsankare på kanalen.

Nu öppnar hon upp sig om en obehaglig händelse som inträffade endast tio minuter innan hon skulle ut i sändning.

Föll ihop på golvet

Det är på en söndagsmorgon för fyra år sedan när Rania ska sända som hon tittar ner för att sätta på sig sin mikrofon. Då faller Rania ihop på och ner på golvet – en händelse hon nu öppnar upp sig om i en intervju med Hemmets Journal.

Annons

Rania förstod inte vad som hadde hänt och åkte direkt till en jouröppen vårdcentral.

– Jag åkte direkt till en jouröppen vårdcentral men de kunde inte ge mig några svar. Jag blev nästan arg, tyckte att de borde känna till vad jag drabbats av. Jag vet ju dessutom nu att yrselsjukdomar är vanliga.

"Yrselsjukdom"

Rania berättar hur hon kände sig upprörd över att läkarna på vårdcentralen inte visste vad hon drabbats av. Även på måndagen när hon valde att uppsöka den riktiga vårdcentralen var läkarna osäkra.

– Ménières, vadå? När läkaren sa att jag antagligen drabbats av Ménières sjukdom visste jag inte vad han pratade om. Vad var det? Han förklarade att det är en yrselsjukdom, vanlig hos kvinnor över 40 och som kan vara stressrelaterad och ibland ärftlig. Men så vitt jag vet har ingen i släkten det, berättar Rania.

Rania Shemoun Olsson.
Rania öppnar upp sig om incidenten innan sändning. Foto:Karin Törnblom/TT

Efter besökte fick Rania medicin mot Ménières sjukdom utskrivet.

– Men innan medicinen kickade igång hann jag faktiskt få ytterligare två yrselattacker, men tack och lov var jag hemma när det hände. Det var fruktansvärt obehagligt och jag tänkte att hela mitt liv var förstört nu när jag drabbats av den här sjukdomen.

Rania beskriver tiden efter som osäker och att hon var orolig för att det skulle inträffa igen. Nu vill hon skicka med råd till andra som drabbas.

– Ta dig själv och dina symptom på allvar, vänta inte med att söka vård. Och ge dig inte förrän du träffar en läkare som är duktig på yrselsjukdomar, säger hon i intervjun.

Foto: TV4, TT.

Annons