Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-profilen Rania dödshotades av stalker: "Satt en bomb under mitt skrivbord"

02 jul, 2023, 16:00 
Vendela Lönnqvist
Rania utsattes för en stalker.
Rania utsattes för en stalker.

Vi ser henne i rutan som en av Nyhetsmorgon-profilerna. Nu berättar Rania Shemoun Olsson om tiden då hon förföljdes av en man.

Annons
Rania och Thomas om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon

Rania Shemoun Olsson, 48, är en i gänget av programledare på TV4:s Nyhetsmorgon.

Tidigare arbetade hon som nyhetsankare, något hon sedan i höstas bytte ut mot tidiga morgnar och ett mer avslappnat tillvägagångssätt till kameran.

Det tycker Rania om Nyhetsmorgon

I en stor intervju med Aftonbladet berättar hon om vad familjen tyckte om jobberbjudandet när de fick reda på att väckarklockan går kvart i tre på morgonen.

– Det påverkar inte bara mig utan det påverkar hela familjen att det ska vara knäpptyst klockan nio på kvällen. Vi har dessutom två tonåringar. Men det var inga konstigheter, om jag ville göra det här så tyckte de att jag naturligtvis skulle göra det. Både barnen och min man stöttar mig fullt ut.

Rania flydde kriget från Libanon

Rania föddes den 26 juni 1975 i Libanon. Som treåring flydde familjen kriget och hamnade i Sverige.

Här har livet varit hyfsat frid och fröjd – men för några år sedan drabbades hon av en stalker.

Rania blev utsatt för en stalker

Förföljelsen blev så pass illa att det gick till rättegång.

– Ja, det var någon som skrev på dålig engelska, men det visade sig vara en svensk man i 60-årsåldern som bodde i en husvagn. Han hade riktat in sig på folk med utländsk bakgrund. Först skrev han kärleksbrev som jag inte besvarade. Sedan blev det tvärtom, då skulle jag styckas och våldtas och mördas. Han skrev också att han hade satt en bomb under mitt skrivbord och att han hade en fjärrkontroll, säger Rania till Aftonbladet.

Var tvungna att skaffa extralarm

Familjen fick skaffa extralarm och Rania och hennes man Mattias blev tvungna att meddela barnens förskola. Barnen fick inte röra sig ute själva på gården. Det var en väldigt traumatisk tid, berättar tv-profilen.

– Om det hade blivit fysiskt så vet jag inte hur jag hade agerat och tänkt, men då kände jag att jag hade tagit mig så här långt, då ska inte någon komma och diktera hur jag ska leva mitt liv.

Annons