Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-profilens avslöjande om kollegorna – berättar om stämningen bakom kulisserna

19 maj, 2024, 05:00 
Vendela Lönnqvist
TV4
Nu kommer sanningen fram!
Annons

Mycket har hänt med TV4-programmet Nyhetsmorgon sedan dess premiär den 14 september 1992.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

De var de första programledarna för Nyhetsmorgon

Då var det Bengt Magnusson och Malou von Sivers som välkomnade tittarna till programmet – som då hette "Gomorron" och hade då som nu återkommande inslag.

Vid tiden var ett av dem exempelvis att djurvetaren Jonas Wahlström tog med djur från Skansen till studion.

De programleder Nyhetsmorgon idag – hela listan

Sedan dess har en hel del hänt. Programmet fick ett nytt namn, det vi idag är vana vid, och många programledare har kommit och gått.

Idag är det dock en stabil skara som turas om att ratta programmet – och de heter Steffo Törnquist, Jenny Strömstedt, Jenny Alversjö, Maria Forsblom, Soraya Lavasani, Anders Pihlblad, Rania Shemoun Olsson, Thomas Ritter, Martin Järborg och Sofia Geite.

Annons

Gänget verkar stormtrivas ihop och det händer då och då att deras personliga relation lyser igenom vid eventuella, oftast fnittriga, missar i direktsändning – exempelvis Sorayas snuskiga felsägning när hon ledde programmet med Martin Järborg.

Festen på TV4

Även om samtliga kollegor har en god relation till varandra, är det sällan de hinner umgås så mycket på fritiden. De går ju oftast om varandra i schemat, och har fullt upp med vardagen och familjeliv på deras lediga tid.

Men plötsligt händer det!

I helgen var det nämligen dags för lite festligheter för TV4. Kanalen bestämde sig för att styra en "after work" och samtliga ur personalen var inbjudna.

Det ville ingen programledare från Nyhetsmorgon missa.

Sorayas hyllning till de kvinnliga kollegorna

I en inlägg på Instagram passade även Soraya Lavasani på att reflektera över sin arbetsplats och samtidigt hylla sina kvinnliga kollegor:

"En kväll med dessa. Är ofta väldigt tacksam över att jag hamnat på en arbetsplats där jag är omgiven av många kompetenta, starka, snälla och stöttande kvinnor! Det är guld värt. Inte ofta vi kan eller hinner ses utanför TV4s väggar, men ikväll hände det", skriver programledaren under bilden.

Så fint!

Annons