Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-Ranias beslut utanför rutan – därför syns hon inte

15 feb, 2023, 08:30 

Så ligger det till – därför saknas Rania Shemoun Olsson i rutan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

En av de omtyckta programledarna i Nyhetsmorgon är ingen mindre än Rania Shemoun Olsson. Det var i höstas som hon officiellt blev en fast punkt i programmet, efter att ha vikarierat och synts i bland annat TV4-Nyheterna.

Men de senaste dagarna har Rania inte synts i rutan. Nu berättar hon varför.

Rania och Thomas om förändringarna i NyhetsmorgonBrand logo
Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon

Rania Shemoun Olsson lämnar TV4-uppdraget

För den som är intresserad av våra kungligheter är Rania bekant även utanför Nyhetsmorgon. Hon har sedan 2019 rattat TV4:s årssammanfattning Kungahuset, där hon under hela året följer kungafamiljens spännande vardag.

Men allt det goda har sitt slut, och i mitten av januari kom beskedet att hon hoppar av.

– Jag har gjort Kungahuset i tre år nu och det har varit en fantastisk och givande erfarenhet men bestämde mig redan i höstas för att jag vill fokusera på Nyhetsmorgon under 2023, klargör Rania till Svensk Damtidning.

Annons

Istället är det Anders Pihlblad som får öva på sin kungliga etikett och som får äran att axla programmet. I skrivande stund befinner han sig med kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Australien!

Därför saknas Rania i Nyhetsmorgon

Detta år blir det alltså mer Nyhetsmorgon och mindre resande för Rania, och tvärtom för Anders Pihlblad. Men för den som sitter bänkad vid rutan om mornarna har det ekat tomt ett tag, när det kommer till Rania.

Det var hela fyra dagar sedan, innan helgen, som hon rattade sändningen med Thomas Ritter. Inte heller var hon tillbaka efter helgledigheten, utan nu är hon på resande fot. Just nu har hon rest med familjen till Storbritannien för en riktig fotbollsresa!

"I väntan på matchday on monday, blir det livemusik på Mathew street - där Beatles ”föddes”. 🎸🎶🎤Och fantastiska Freddy Mercury gästspelade - 17-ish en söndag! Älskar!" Skriver hon på Instagram.

När hon kommer hem, eller om hon är hemma redan, är oklart, men det lär inte dröja särskilt länge innan vi ser henne igen.

Foto: TV4/Instagram

Annons