Nyhetsmorgon-Ranias beslut utanför rutan – därför syns hon inte

Nyhetsmorgon-Ranias beslut utanför rutan – därför syns hon inte

Foto: TV4/Instagram

Så ligger det till – därför saknas Rania Shemoun Olsson i rutan.

En av de omtyckta programledarna i Nyhetsmorgon är ingen mindre än Rania Shemoun Olsson. Det var i höstas som hon officiellt blev en fast punkt i programmet, efter att ha vikarierat och synts i bland annat TV4-Nyheterna.

Men de senaste dagarna har Rania inte synts i rutan. Nu berättar hon varför.

Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon
1:54

Efter reklamen: Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon

(1:54)

Slå på ljud

Soraya Lavasani visar upp plötsliga familjelyckan: "En liten älskling"

Rania Shemoun Olsson lämnar TV4-uppdraget

För den som är intresserad av våra kungligheter är Rania bekant även utanför Nyhetsmorgon. Hon har sedan 2019 rattat TV4:s årssammanfattning Kungahuset, där hon under hela året följer kungafamiljens spännande vardag.

Men allt det goda har sitt slut, och i mitten av januari kom beskedet att hon hoppar av.

– Jag har gjort Kungahuset i tre år nu och det har varit en fantastisk och givande erfarenhet men bestämde mig redan i höstas för att jag vill fokusera på Nyhetsmorgon under 2023, klargör Rania till Svensk Damtidning.

Istället är det Anders Pihlblad som får öva på sin kungliga etikett och som får äran att axla programmet. I skrivande stund befinner han sig med kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Australien!

Nyhetsmorgons chockerande hemlighet avslöjad – så lurar de tittarna

Därför saknas Rania i Nyhetsmorgon

Detta år blir det alltså mer Nyhetsmorgon och mindre resande för Rania, och tvärtom för Anders Pihlblad. Men för den som sitter bänkad vid rutan om mornarna har det ekat tomt ett tag, när det kommer till Rania.

Det var hela fyra dagar sedan, innan helgen, som hon rattade sändningen med Thomas Ritter. Inte heller var hon tillbaka efter helgledigheten, utan nu är hon på resande fot. Just nu har hon rest med familjen till Storbritannien för en riktig fotbollsresa!

"I väntan på matchday on monday, blir det livemusik på Mathew street - där Beatles ”föddes”. 🎸🎶🎤Och fantastiska Freddy Mercury gästspelade - 17-ish en söndag! Älskar!" Skriver hon på Instagram.

När hon kommer hem, eller om hon är hemma redan, är oklart, men det lär inte dröja särskilt länge innan vi ser henne igen.

Foto: TV4/Instagram