Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nyhetsmorgon-stjärnan förföljd av otäck man – skickade brev med bajs till TV4

25 jul, 2022, 05:30 

Personen var ute efter flera TV4-profiler.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Att ständigt ha rampljuset på sig är inte bara en dans på rosor, det händer också tyvärr att rejält otäcka händelser äger rum. Den nya Nyhetsmorgon-programledaren Rania Shemoun Olsson är bara en av dem som vittnat om det.

Nu berättar hon i en intervju med Aftonbladet om en skrämmande händelse.

Togs till rättegång

Det är i höst som Rania Shemoun Olsson och den nya parhästen Thomas Ritter intar Nyhetsmorgon-studion som fasta programledare. Men ingen av de är nya i rutan, utan rutinerade och bekanta ansikten på TV4.

Aftonbladet konstaterar i sin intervju att man som kvinna i tv-rutan är extra utsatt för hat och trakasserier, och Rania berättar att hon tacksamt nog är relativt skonad från det.

Men det är en händelse som sticker ut, som gick så långt att fallet togs till rättegång.

– Men för många år sedan hade jag en person efter mig och det gick till rättegång. Men han var efter flera profiler, så det var inte bara jag, berättar hon för tidningen.

Annons

Åkte taxi i ett halvår

Personen i fråga trakasserade Rania, och andra TV4-profiler hon väljer att inte namnge, genom att på olika sätt skrämma och utsätta för obehag.

– Det kom bland annat ett brev med bajs till TV4-receptionen och han skrev hemska brev där det bland annat stod att han hade placerat en bomb under min stol som han skulle detonera med en fjärrkontroll, säger Rania.

Hon berättar att kanalen vidtog åtgärder, och programledarna fick lära sig av TV4 hur de skulle tänka, och att det gällde att vara medveten om sin omgivning.

– Jag fick också åka taxi i ett halvår för att vara på den säkra sidan. Men det var innan man visste vem personen var. Det var en skärrande period. Nu är det mest lite äckel här och där, berättar Rania för Aftonbladet.

Vilken fruktansvärd historia, och vilken tur att läget nu verkar vara under kontroll!

Foto: Skärmdump/Instagram @nyhetsmorgon

Annons