Nyhetsmorgon-stjärnan tillbaka i rutan efter akuta hjärtoperationen

Nyhetsmorgon-stjärnan tillbaka i rutan efter akuta hjärtoperationen

Foto: TT

Nu gör han revansch – bara veckor efter sjukhusvistelsen.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
0:40

Efter reklamen: Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

(0:40)

Slå på ljud

I Nyhetsmorgon blandas högt och lågt varje morgon, med allvarliga ämnen, lättsamma matlagningstips och viktiga nyheter. De stående segmenten, som Marcus valskola, där Marcus Oscarsson guidar tittarna genom den annars mycket krångliga politiken.

En annan gäst som ofta återkommer till studion är Jonas Wahlström, TV-profilen och ägaren av Skansen-Akvariet. Men på senare har han saknats i rutan. Idag var han tillbaka i rutan efter sina allvarliga hälsoproblem.

Inlagd akut – två gånger

Skansen-Jonas, som han ofta kallas har haft ett tufft år bakom sig. I slutet av april i år lades han in på sjukhus för andra gången i år, denna gång för en akut hjärtoperation.

Innan dess var det bara veckor sedan Jonas var inlagd första gången, med ett annat akut hälsotillstånd. Han hade drabbats av en allvarlig blodförgiftning.

– Jag hade en mycket kraftig blodförgiftning och de sa att det var en väldig tur att jag kom in i tid annars hade det definitivt gått illa, sa han då till Aftonbladet.

Tillbaka i rutan

Men blodförgiftningen skulle leda till följdkomplikationer, eftersom den inte upptäcktes i tid.

– Jag fick det här på grund av att de inte tog blododling när jag sökte hjälp på Sophiahemmet och det har delvis förstört en hjärtklaff. Jag gick med 40 graders feber i fem-sex dagar innan jag åkte in till akuten på Södersjukhuset och där begrep de vad det handlade om. De tog en blododling och såg att jag hade en blodförgiftning, berättar han för Aftonbladet.

Han tvingades kort därpå operera hjärtat akut för att byta ut en hjärtklaff och ta bort aortan, och har i intervjuer efter det varit i gott mod när han ringts upp från sjukhussängen.

Men det var ändå extra glädjande besked att få se honom på benen i rutan igen – precis lika pigg som vi är vana att se honom! Det är nämligen internationella sköldpaddans dag, och Jonas hade självklart med sig några små krabater till Jenny Alversjö och Martin Järborg i studion.

Foto: TV4

Foto: TV4