Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nykomlingarnas vädjan till Oscar
Zia: "Risk för att låta oförskämd"

19 feb, 2022, 08:57 
Lars Johansson
Svensk tuggummiemo anyone? Då borde det givna valet vara Tribe Friday. Bor tillsammans gör de också sötnosarna.
Nykomlingarna Tribe Friday vädjar till Melodifestivalens programledare Oscar Zia.
Och trion inser att de kan låta kaxiga.
– Risk för att låta oförskämd, konstaterar frontmannen Noah Deutschmann angående deras uttalanden.
Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!Brand logo
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 3!

Storå, i skogarna i norra delen av Lindesbergs kommun, är inte direkt känt för sina indieinnevånare.

Det blir det ändring på nu.

Tribe Friday, som själva beskriver sitt sound som svensk tuggummiemo, tävlar nämligen i Melodifestivalen.

Sångaren Noah Deutschmann, gitarristen Isak Gunnarsson och basisten Robin Hanberger Pérez ska nu utmana Linda Bengtzing, Anders Bagge och Lisa Miskovsky i den svenskaste av tävlingar.

– Man kanske inte kan tro det eftersom vi ser ut som äkta emo-kids, men vi har en tradition i kollektivet där vi kör Mellokvällar som avslutas med natt-pulkaåkning, säger frontmannen och textförfattaren till LindeNytt.

Låten ”Shut me up” är skriven av bandet själva och var från början tänkt som en låt till det kommande albumet.

Annons

– Låten är skriven helt utan Mello i åtanke, så de som har lyssnat på oss innan kommer känna igen sig. Vi satt och jammade ihop den här i köket i kollektivet och det är en klassisk Tribe Friday garage-schlager, säger Noah Deutschmann vidare.

Tribe Friday bor tillsammans i skogen

Trion bor tillsammans i en villa i Storå där man har byggt sin egen studio och replokal. Och de har inga planer på att lämna skogarna i Västmanland, Örebro län.

– Vi får ofta frågor från övriga musik-Sverige om vi inte ska ta och flytta till Stockholm, men jag får så mycket klädångest när jag är där. Vi trivs jättebra här, säger Noah Deutschmann.

Att ha en egen studio och replokal gjorde att trion under pandemin kunde spela online och hittat helt nya fans. Efter att restriktionerna släppts har de hunnit med 18 spelningar i Tyskland.

Tribe Fridays frontman: "Risk för att låta oförskämd"

– Det har varit förvånansvärt bra, vi bor ihop och har tillgång till studio här så den biten förblev ohämmad. Vi fick pandemiåret på oss att spela en himla massa livestream-gig, vi har fått se oss själva spela och har kunnat analysera, så vi har sett det som ett övningsår nästan, och med risk för att låta oförskämd och väldigt anti jantelagen, blivit snortajta. Men det är förstås jättejätteskönt att kunna komma ut och träffa publiken igen, säger Noah Deutschmann till LindeNytt.

Och kanske kan vädjan till programledaren Oscar Zia ge resultat?

– Vi ska jobba fram ett koncept tillsammans med Melloteamet, repa, förhoppningsvis få en cameo av Oscar Zia och en halv miljon kronor till glitter och konfettibudget.

Annons