Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nymo-profilens nya tv-jobb – efter tvingade avskedet från TV4: "Otroligt tacksam"

26 aug, 2023, 05:00 
Samuel Björn
Emma Granstedt

Hälsoprofilen Shirin Djavidi är en av de medarbetare som tvingas lämna TV4 efter det nya beskedet om det stora sparpaketet. I en intervju med Svensk Damtidning berättar hon själv om känslorna inför detta.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Tidigare i veckan rapporterade Dagens Media att TV4 kommer genomföra ett större sparpaket vilket innebär att flera medarbetare blir av med sina tjänster.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer 40 tjänster försvinna, och en av de som förlorat sitt uppdrag på kanalen är hälsoprofilen och journalisten Shirin Djavidi som synts i Nyhetsmorgon i många år tillbaka.

Shirin har synts i Nyhetsmorgon i många år tillbaka.

I en intervju med Svensk Damtidning berättar Shirin att beskedet kom som en överraskning och att det är väldigt tråkigt, men understryker samtidigt att hon inte har något ont att säga om TV4, utan att hon har full förståelse för sparpaketet.

Annons

– Det har varit väldigt roligt att få göra mina inhopp och det är såklart väldigt trist att det blev som det blev, men det finns inte så mycket att göra åt det, säger hon.

– Jag har varit med om sparpaket förut hos andra uppdragsgivare, och det är bara att acceptera.

Under flera år syntes hälsoprofilen då och då i Nyhetsmorgon men under hösten fick hon ett fast uppdrag som innebar att hon var med varannan vecka.

Shirin förklarar att hon är otroligt tacksam för tiden hon fick på TV4.

– TV4 är en varm och trevlig arbetsplats, som har förgyllt mina måndagar. Man känner sig alltid välkommen, det är fantastiska människor både bakom och framför kameran. Det har varit som en liten familj som jag har fått hänga med en kort stund varannan vecka, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker det är otroligt roligt med tv, och det har varit fantastiskt att få sprida mitt budskap om att inspirera till rörelse och få visa att det dessutom kan vara både roligt och enkelt.

Annons

Shirin ser ljust på framtiden och berättar att hon gärna skulle vilja göra mer tv – i alla dess format. Hon är otroligt tacksam för den plattform hon fick i TV4 och skulle definitivt tacka ja om kanalen hörde av sig igen.

Hon kan dessutom avslöja för Svensk Damtidning att hon har ett nytt, spännande projekt på gång.

– Jag håller på med ett pilotprojekt för tv, men mer kan jag inte avslöja just nu.

Shirin kommer fortsätta arbeta med podcasten Rise and Shine med Shirin och finns även på Instagram, där hon heter @shapebyshirin.

Annons