Okända dottern avslöjar beslutet vid Lill-Babs dödsbädd – tre år senare

14 jan, 2022, 13:00 
Lill-Babs

Lill-Babs okända dotter Monica är med i tv och berättar om mammans sista tid.

Annons
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”

Barbro "Lill-Babs" Svensson var en av Sveriges mest folkkära artister och fostrade själv två stjärnor. Malin Berghagen, 55, och Kristin Kaspersen, 51, valde båda två att gå i sin mammas fotspår och bli kändisar på egna meriter.

Men vad många missat är att det finns en tredje syster. Doldisen i gänget.

Barbro "Lill-Babs" Svenssons okända dotter visar sig

Barbro fick sitt första barn Monica när hon bara var 16 år gammal. I dag är dottern 66 år.

Recept.se Nyhetsbrev

Till skillnad från sin mamma och sina systrar har Monica valt ett anonymt liv. Som hon tidigare sagt i TV4 Nyhetsmorgon:

– Det är självvalt. Jag har väl hittat min egen väg, med vad jag velat göra och så, och då har jag valt att inte gå mammas väg.

Men ikväll gör Monica ett undantag. Hon gästar Carina Bergfeldts talkshow tillsammans med systrarna Kristin och Malin.

Malin Berghagen: Det ångrar jag

Döttrarna berättar bland annat om Lill-Babs sista tid på sjukhuset. För att göra tillvaron lättare för den älskade mamman satte döttrarna upp en bild inne i sjukhusrummet. Det var ett foto taget under Lill-Babs storhetstid som artist.

Annons

– Sista veckan på sjukhemmet hade vi inte satt upp den bilden. Så vid ett tillfälle tittade hon upp och pekade. Vad pekar du på mamma, frågade vi. Är det bilden? Hon nickade. För det var på nåt sätt hon, säger Kristin i programmet.

"Det slocknade någonting"

Malin avslöjar också att hon plågas av ett av minnen från den här tiden. Det var hon som berättade för Lill-Babs att sjukdomen skulle hindra henne från att ställa upp på en planerad sommarturné. Istället skulle hon bli ersatt av artistkollegan Towa Carson.

– Det slocknade någonting i henne som, ni vet den där extra lilla kraften som hon hade. Jag kan känna, ”Varför behövde jag säga det? Kunde hon inte bara få ha trott?”, säger Malin, som genast får stöd av systern Kristin.

– Men du sa ju också att ”du kommer att komma tillbaka och då kommer du att äga”.

Annons