Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Okända mångmiljonären i Sveriges mästerkock – därför är han så rik

19 jan, 2023, 17:00 
Indra Nordemar

Han är ICA-kändis i sina trakter, och nu Mästerkock-profil för svenska folket, och han tjänar mångmiljonbelopp.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
7 saker du inte visste om Mischa BillingBrand logo
7 saker du inte visste om Mischa Billing

Spoilervarning!

Tittarsuccén Sveriges mästerkock är tillbaka med en sprillans ny säsong och tävlingen är nu i full gång.

Juryn som i år är en ny konstellation, då stjärnkocken Tommy Myllymäki ersatt Markus Aujulay, har valt ut de tolv som får tävla vidare i det officiella Mästerkock-köket. En av dem är färgstarka Christian Palmén.

Namnet kanske inte säger så mycket för de flesta, men för Trollhättan-borna ringer troligtvis en klocka. Han är lite av en lokalkändis, och han kan även kalla sig mångmiljonär.

Sveriges mästerkock-deltagarens svindlande miljoner

Det lär inte gå någon nöd på Christian om han inte kammar hem vinsten i Sveriges mästerkock. Då kan han nämligen återvända till sin alldeles egna ICA-butik. Ja, han är ICA-handlare och driver mataffären i Trollhättan.

Christian Palmén driver sin egna ICA-butik i Trollhättan. Foto: TV4

– Att få jobba med mat proffessionellt det är ju kanon, och det blir ju också så att när man jobbar i butik så kan man helt och hållet bestämma vilket sortiment man tar hem. Är jag sugen på en kronärtskocka på våren, dom här riktigt riktigt små som man hel-steker, då tar jag hem det, säger han i Mästerkocken.

Annons

Palméns Livsmedel AB - som omsatte svindlade beloppet 64 miljoner kronor 2022 Han är också styrelsesuppleant i Enligt Alla Bolag rör det sig om 76 respektive 64 miljoner kronor. Det vill säga en totalsumma på hisnande 140 miljoner.

Utvald av Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt

Mästerkock-juryn består i år av Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Foto: TV4

Trots det är det helst i köket han vill stå. Och hittills har han charmat Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt, både med sin personlighet och sin matlagning.

– Mat det är ju det stora glädjeämnet. Man äter frukost och så tänker man vad ska man ha till lunch och vad ska man ha till middag, hela ens dag går ut på att planera nästa måltid. Jag tycker det är väldigt meditativt, jag får ett inre lugn i matlagningen, säger Christian i programmet.

Nu är han alltså topp tolv och får fortsatt visa upp sina matlagnings-färdigheter i Stockholm.

Foto: TV4

Annons