Oldsbergs son avslöjar: Livslånga vänskapen med Björn Hellberg sprack efter händelsen bakom kulisserna

09 maj, 2022, 16:00 

Ingvar Oldsbergs son Staffan och Björn Hellberg har olika syn på hur den 50 år långa vänskapen gick i kras. Nu berättar båda sin sida.

Annons
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

Den 10 februari i år möttes svenska folket av den tragiska nyheten att journalisten och tv-profilen Ingvar Oldsberg gått bort, 76 år gammal.

Den folkkära profilens död försatte hela landet i sorg, men självklart var det värst för Ingvars nära och kära.

I en intervju med Expressen berättar Ingvars son, Staffan Oldsberg, om den tuffa starten på 2022, när han förlorade båda sina föräldrar.

Ingvar Oldsbergs son om Björn Hellbergs frånvaro vid begravningen: "Det var synd"

Staffan berättar i intervjun att han ännu inte riktigt kunnat ta in att hans föräldrar är borta, då det har varit så mycket att göra med begravningen.

Recept.se Nyhetsbrev

Han beskriver Ingvars begravning som kärleksfull, med många fina och känslosamma tal. Däremot är han besviken över att hans fars nära vän Björn Hellberg inte kunde närvara.

Annons

– Han sa att han inte kunde åka bil med en skadad arm, han hade ramlat på en kabel. Och det var synd för det var många som undrade varför han inte dök upp, säger han till Expressen.

Livslånga vänskapen sprack – efter händelsen bakom kulisserna

Ingvar och Björn var både kollegor och nära vänner under fem decennier. Tillsammans ledde de På spåret i 21 år.

– Det känns svårt och märkligt, min vapendragare sedan nästan 50 år har gått ur tiden, sa Björn till Kulturnyheterna efter Ingvars död.

Men sonen Staffan menar att något skedde mellan vännerna 2019, som gjorde att relationen fick ett abrupt slut.

– ”På Spåret” som var pappas programidé blev i TV4:s program ”Sveriges Bästa”, där Gry Forssell var programledare, utsett till det bästa underhållningsprogrammet genom tiderna. Pappa blev inte inbjuden eftersom det då var en konflikt mellan honom och TV4. Men Björn Hellberg bjöds in och tog emot priset, säger han till tidningen.

Annons

Staffan menar att Ingvar var besviken över att Björn åkte dit och tog emot priset, och menar att det var ett svek.

På Spåret, programledare Ingvar Oldsberg och domare Björn Hellberg
Ingvar och Björn var kollegor och vänner i nästan 50 år.

Björn å andra sidan håller inte med om att det skulle funnits en konflikt mellan honom och Ingvar efter tv-priset. Till Expressen säger han att han försökte kontakta Ingvar upprepade gånger, utan framgång.

– Jag försökte ringa honom och även skicka mejl, men han svarade inte. Jag utgick från att det berodde på hans sjukdom, säger han till tidningen.

Björn säger att det är tråkigt att en 50 år lång vänskap, som han minns med värme, ska sluta på det här sättet. Även Staffan tycker att det är ett tråkigt avslut, skriver Expressen.

Annons