Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Omstridda programmet Naked Attraction väcker ramaskri – tv-profilens ord: "Så vidrigt"

11 jun, 2022, 16:05 
AvIndra Nordemar

Programmet Naked Attraction, där folk syns helt nakna i tv-rutan, väcker starka reaktioner.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Discovery plus har tagit det kontroversiella programmet Naked Attraction till Sverige. Det hade premiär tidigare veckan och har sedan dess rört upp blandade känslor bland tittarna.

Programmet går ut på att finna kärleken. Singlar ska utifrån fem deltagares nakna kroppar välja en av dem att gå på en dejt på. Och ja, de visas alltså spritt språngande nakna i rutan.

Konceptet finns redan i flera andra länder där det gjort succé. Men i Sverige har det inte gått hem hos alla.

Tv-profilen om Naked Attraction: "Nu dog tv för mig"

En av de som inte köper programidén är komikern och skådespelaren Nour El Refai, 34. I podcasten Nours poddelipodd och Henrik, som hon har med sin partner Henrik Schyffert, rasar hon nu mot Discoverys satsning.

Annons

– Man ska alltså välja en person utifrån personens kropp, och sedan får man se ansiktet och bara: ”nej, det var ju sån snygg snopp men så fult ansikte”. Och jag kände när det här kom att nu dog tv för mig. Jag sörjer att tv sjunkit så jävla lågt för att få folk att titta. Jag känner bara fyfan att de gör en sådan stor sak av det här.

Hon fortsätter:

– Det är inte heller att den ska gå på en liten smygkanal där man råkar trilla in på natten, utan det är en stor satsning. Det är så jävla fruktansvärt att man ska sitta och titta på när folk väljer bort kroppar för att de ser ut på olika sätt . Det är fullkomligt vidrigt i en tid av jättemycket ätstörda unga människor. Bara det här att välja bort kroppar.. Jag tycker att det är så vidrigt.

Discovery plus bemöter den hårda kritiken

I sociala medier är det även många tittare som rasar mot Naked Attraction och menar att det är en besvikelse att programledaren Sofia Wistam tagit sig programmet.

Annons

"Verkligen ett skitprogram och förvånad att du vill va med i detta… Sofias änglar är toppen , detta va botten.", är en av alla kritiska kommentarer.

Nu bemöter Discovery kritiken. Mathilde Albinsson, tf PR-manager, skriver i ett mejl till Expressen:

”Den brittiska förlagan blev en omedelbar succé i England, men programmet har även blivit en hyllad tittarfavorit i flertalet länder, som Finland, Norge och Polen, som ett program som avdramatiserar nakenhet och där vi befinner oss långt från filter och den putsade digitala personan. 'Naked Attraction' syftar till att lyfta, hylla och visa på bredden av kroppars unika skönhet med potential att bidra till att bryta fördomar kring kroppsideal och normer.”

Foto: Discovery plus

Annons