Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola dyker upp i Let’s Dance – hårda orden från domarna

01 maj, 2021, 18:44 
Carola Häggkvist, Ann Wilson och Tony Irving

Carola Häggkvist har lämnat "Let's Dance" efter att ha dragit på sig flera skador. Det här är inte längre en ursäkt, säger domarna.

Annons
Här är ALLA tävlande kändisar i Let’s dance 2021!Brand logo
Här är ALLA tävlande kändisar i Let’s dance 2021!

Efter veckor av svåra krämpor bestämde sig Carola Häggkvist, 54, till slut för att lämna "Let's Dance".

"Självklart är det ett tungt beslut men också en lättnad då jag slitit med olika slags skador sedan start", har artisten skrivit på Instagram.

I kvällens Let's Dance uppmärksammas Carolas avhopp. Samtidigt presenteras en ändring i programmet – inga "ursäkter" om skador godtas.

Stora ändring i "Let's Dance"

Trots att det bara är kvartsfinal har juryn bestämt sig för att bedöma deltagarna som om de vore final.

– Det är egentligen ingen regeländring, utan det är förhöjda krav i bedömningskriterierna, har domaren Tony Irving tidigare sagt till Expressen.

– Normalt brukar vi ha ett danspar som sticker ut medan de andra försöker. Nu har vi fyra deltagare som har otroligt hög danskompetens. Det gör att det varit ett överflöd av nior och tio ganska tidigt i säsongen.

Ändringen innebär att de kvarstående paren måste dansa bättre än någonsin. Om paren är skadade spelar ingen roll.

Annons

Domarens ord efter Carolas avhopp: "Ursäktar faktiskt inget"

När juryn berättar om de förhöjda kraven har de en allvarlig min. Skador spelar ingen roll, säger domaren Dermot Clemenger.

– Det spelar ingen roll om de har ont i armen, benen, ryggen, hårbotten, ikväll är vi extra kritiska och ursäktar faktiskt inget, det blir tufft ikväll.

Att Carola precis lämnat programmet på grund av sina skador går okommenterat.

Även om Carola inte är på plats i studion dök hon upp i TV-rutan. I en inspelad hälsning tackade hon för allt stöd hon fått efter sitt val.

– Jag tog med mig några skador in och kom ut med några fler. Men vi gjorde det ändå ganska bra tills kroppen sa ifrån och jag måste bli bättre på att lyssna på den så att jag kan hålla i framtiden.

Kristina "Keyyo" Petrushina som ersatt Carola i programmet har hon en speciell hälsning till:

Annons

– Jag vill bara önska Keyyo all lycka till nu i kväll och jag hejar på er alla och massa kärlek speciellt till dig Tobias.

Annons