Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Orden som inte fick sägas i Allsången – SVT röt ifrån efter sändningen

11 jul, 2024, 13:00 
SVT går ut med sanningen efter märkliga scenerna i Allsång på Skansen.
Annons
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”Brand logo
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”

Pernilla Wahlgren är en entertainer av rang. Hon vet vad som krävs för att leverera underhållning inför miljonpublik och har inga problem med att ratta Allsång på Skansen.

I programmet bjuder hon på allsång, får publiken att sjunga med i odödliga klassiker, samtidigt som de sitter och applåderar frenetiskt åt den show som de får bevittna.

Under tisdagens sändning bestämde sig artisterna Timo Räisänen, Oscar Zia och Parham för att sjunga Carola Häggkvists ”Hey Mickey” som allsångslåt, något som verkligen satte igång publiken.

Annons
Oscar Zia, Timo Räisänen och Parham
Oscar Zia, Timo Räisänen och Parham i Allsång på Skansen.Claudio Bresciani/TT

Carolas låt gjordes om

Men den som hade önskat att sjunga raden: ”Så ta mig och håll mig hårt och visa vad du kan. Var som helst och när som helst, jag vet att du är man. Så säg inte nej, vi gillar ju varann Mickey” skulle bli besviken.

Den delen av låten hade nämligen tagits bort helt och hållet. SVT hade bestämt sig för att korta ned låten, något som förmodligen väckte viss huvudbry hemma i tv-sofforna.

SVT bekräftar beslutet

För Expressen bekräftar Matilda Bagge, projektledare för Allsång på Skansen, att man var tvungen att korta ned låten för att få plats med annat i det sångvänliga programmet.

Annons

”Vår kapellmästare Stefan Brunzell arrangerar i stort sett all musik som framförs i 'Allsång på Skansen- och i vissa fall behöver vi korta ned en låt med några rader av tidsskäl. I Mickey var detta det bästa stället att korta, och har ingenting med textraderna att göra”, skriver Matilda Bagge och fortsätter:

”Vi är oerhört stolta över att ha ett eget husband med kapellmästare Stefan Brunzell på Allsångsscenen, som tolkar och arrangerar all musik vecka efter vecka”.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen.Mickan Mörk/TT

Foto: TT

Annons