Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oro för Carolas 13-åriga dotter Zoe – osäkra framtiden

09 feb, 2022, 16:00 
Ellen Myrgård Lindén
Carola berättar om sitt första möte med Zoe i Stjärnorna på slottet 2022

Carolas son Amadeus skrev ett känslosamt inlägg på Instagram. Om oron inför lillasyster Zoe, 13.

Annons
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”Brand logo
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”

Schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 55, har två barn: sonen Amadeus Sögaard, 24, och dottern Zoe Häggkvist, 13. Och förutom en av Sveriges mest framgångsrika artister så är hon en stolt mamma som gör allt för sina barn. En omtanke som verkar ha gått i arv.

För en tid sedan delade sonen Amadeus, som också sysslar med musik, med sig av ett gripande inlägg på Instagram. Texten riktade sig direkt till lillasyster Zoe och beskrev en oro inför framtiden. En oro för den rasism som hans lillasyster både blir – och kommer att bli utsatt för då hon har en annan bakgrund.

Carolas son Amadeus uppmärksammade meddelande till lillasystern Zoe

”Det gör ont i mitt hjärta varje gång jag tänker på att min lillasyster kommer att utsättas för saker som jag aldrig kommer utsättas för. Känslor jag aldrig kommer att känna. Upplevelser jag aldrig kommer att uppleva. Situationer av utanförskap där hon blir illa behandlad, och jag kommer inte kunna ge henne ett svar på hur man bemöter det”, berättade han på sina sociala medier i fjol.

Annons

I årets upplaga av Stjärnorna på slottet fick tv-tittarna en inblick hur det gick till när Carola adopterade sin älskade dotter år 2012. Och det var långt ifrån en enkel process.

Framförallt var det Carolas ålder som ställde till det.

– I Sverige måste du ha papprena klara vid 42. Och du får inte vara över 45 år när du blir godkänd. Det var på håret för mig och Zoe, har sångerskan berättat för Expressen.

Men väl hemma i Sverige blev Amadeus blev storebror som 13-åring och trots den stora ålderskillnaden, och att de har olika pappor, har syskonen en fin och nära relation. Det märks inte minst i kärleken som lyser igenom när man läser Amadeus uppmärksammade text.

Foto: TT

Annons