Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

SVT:s besked: Babben Larsson kan bytas ut som julvärd – ersättaren bekräftad

SVT:s besked: Babben Larsson kan bytas ut som julvärd – ersättaren bekräftad

LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Babben Larsson har presenterats som årets julvärd. Men det kanske inte blir så trots alls. Nu berättar SVT.

Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”
0:36

Efter reklamen: Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

(0:36)

Slå på ljud

Vem som blir SVT:s julvärd är årligen vinterns stora fråga. I hela 60 år har miljontals svenskar varit trofasta traditionen. Och det lär inte bli något undantag i år.

När Babben Larsson presenterades som årets julvärd kom det knappast som en chock. Inte för många i alla fall. Hon är den som de allra flesta tippat på. Plus att det är på tiden att Babben tänder ljuset på julafton.

Det är nämligen först efter tre förfrågningar som hon tackat ja.

— Första året jag blev frågad låg jag i skilsmässa och kände inte att jag ville jobba på julafton. Jag ville vara med min dotter. Andra året var jag helt fullbokad hela hösten, har hon berättat för Svensk Dam.

Hon bestämmer vem som blir årets julvärd

Nu får vi hoppas att det faktiskt blir så också. Att Babben sitter där i SVT-fåtöljen och håller svenskarna sällskap på julafton. Det finns nämligen en risk att hon ersätts.

De senaste 20 åren har det varje år varit en ny kändis som fått den prestigefyllda rollen. Vi har sett bland andra Lars Lerin, Ingvar Oldsberg, Petra Mede, Marianne Mörck och Tareq Taylor i jul-rutan.

I fjol blev Tareq Taylor med hela svenska folket.

Janne Danielsson JAD

Men vem är det egentligen som bestämmer vilken folkkär kändis det blir? Det förklarar Ulrika Lundgren-Borg, pressansvarig för julvärden, för Hänt.

”Det är SVT:s programdirektör Eva Beckman som ansvarar för att hitta den allra bästa julvärden. Hon väljer utifrån vem hon tycker kan förmedla en varm känsla till hela svenska folket just detta år”.

Därför kan Babben Larsson ersättas

I år blev det alltså Babben. Men vad skulle hända om hon blev sjuk? Det är trots allt sådana tider nu då många faktiskt faller dit. Ulrika avslöjar att det redan nu finns en utsedd ersättare.

”Ja, det finns en reserv om julvärden blir sjuk. Men vi kommunicerar inte vem det är”, skriver hon i ett mejl till Hänt.

Foto: TT