Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oro på TV4 – läckta listan om Masked singer stämmer

14 apr, 2023, 16:30 

Listor på deltagarna i Masked Singer fortsätter att spridas på nätet.

Annons

Masked Singer har sedan intåget i den svenska tv-tablån tagit hela Sverige med storm. Kända profiler gömmer sig bakom häpnadsväckande masker, medan tittarna gör allt i sin makt för att lista ut vem det är.

Det här är Masked SingerBrand logo
Det här är Masked Singer

Först i slutet av programmet, när en av figurerna röstats ut, träder kändisen fram. De möts då ofta av en jury som glor storögt, gapar med munnen och försöker ta in sanningen.

Eftersom programmet är förinspelat präglas produktionen av ett stort hemlighetsmakeri. Trots detta läcktes en lista med alla namn, och vilken figur de var, ut på nätet.

David Hellenius
David Hellenius är programledare i Masked Singer i TV4.

TV4:s mardröm – läckta listan stämde helt

Listan visade sig stämma helt och hållet. Efter säsongen bestämde sig TV4 för att en diskussion om hur man kunde ”förbättra eller försäkra inför nästa säsong", så att inte något liknande skulle hända igen.

Annons

Anika Beclijevski, exekutiv producent för ”Masked singer” på TV4, sa då till Aftonbladet att den som läcker ”förstör upplevelsen och spoilar för tittarna”.

– Alla måste ta ett ansvar. Det finns ingen vits att sprida spoilers. Oavsett vilken serie man tittar på så vill man inte veta hur det slutar.

Nya listan stämmer – TV4 svarar

Därför var det inte särskilt roligt när en ny lista inför årets säsong började spridas på diverse forum i anslutning till premiären.

Och efter de två första avsnitten har det även visat sig att den här listan haft rätt med vilka kändisar som gömmer sig bakom maskerna.

Anika Beclijevski skriver i ett mejl till Svensk Damtidning att spekulationer och rykten kring deltagarna är en del av Masked Singer.

Annons
Masked Singer
Listor på kändisarna som döljer sig bakom maskerna sprids på nätet.

”Som jag tidigare sagt kommer det förekomma många olika typer av stickspår och påståenden om listor eller andra avslöjanden. Att det spekuleras om vinnare eller deltagare i programformat är inget konstigt, men det blir naturligtvis extra mycket i Masked singer eftersom programmet bygger på en gissningslek”, skriver hon och fortsätter:

”Vi gör givetvis allt vi kan för att det inte ska läcka, och som alla vet är hemlighetsmakeriet något som det läggs mycket energi på i programmet. Vill man se vem som döljer sig bakom maskerna i årets säsong ska man invänta ”av med masken”-momentet i slutet av programmet”.

Foto: TT

Annons