Oron för Charlotte Kalla – efter livsavgörande beslutet

Oron för Charlotte Kalla – efter livsavgörande beslutet

Henrik Montgomery/TT

Charlotte Kalla har lagt skidorna på hyllan. Nu yttras en oro över skidstjärnans framtid.

Christian Bauer avslöjar hemliga kärleksgesten till Pernilla Wahlgren
1:21

Efter reklamen: Christian Bauer avslöjar hemliga kärleksgesten till Pernilla Wahlgren

(1:21)

Slå på ljud

OS blev inte som Charlotte Kalla hade tänkt sig och efter mästerskapet kom ett väntat besked: Skiddrottningen lägger av efter säsongen.

”Det har inte varit ett enkelt beslut men i slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära. Det jag kommer att sakna mest är kicken av att vara i form", skrev Kalla på Instagram.

Men Kalla kan ligga skidorna på hyllan med ett gott samvete. Under karriären har hon skördat stora framgångar. Det blev totalt nio OS-medaljer,13 VM-medaljer och tolv individuella världscupssegrar.

Efter hon tog beslutet att lägga skidorna på hyllan har hyllningarna öst över skidstjärnan, men hon har även fått kritik. Journalisten och tv-personligheten Elisabet Högberg menade att Kalla borde slutat betydligt tidigare.

Oron för Charlotte Kalla – efter svåra beslutet

"Jag har nästan gråtit framför teven. Jag har inte velat se den stora skidåkerskan Charlotte Kalla behöva gräva så djupt för att överhuvudtaget ta sig fram. Det har helt enkelt varit patetiskt och sorgligt att titta på", skrev hon på sin blogg.

Nu yttras även en oro över Charlotte Kallas framtid.

"Hon behöver inte lyfta ett finger i resten av livet, men den insikten kan aldrig ersätta det pumpande adrenalinet, pulsen, nervdallret, topparna och dalarna mellan vinst och förlust, hatet att förlora, tillfredsställelsen att vinna – ja, helt enkelt att leva. Det blir Charlotte Kallas största utmaning", skriver SportExpressens krönikör Mats Olsson.

Krönikören skriver vidare att Kalla måste akta sig för tv-mediet, och menar att Sven-Göran Eriksson blev ett skräckexempel när han gjorde entré som expert i tv under EM 1992.

”Svennis” sa ingenting. Han muttrade lite i bakgrunden och en hel värld undrade hur fan kan han förklara för ett lag hur de ska spela och bära sig åt. Charlotte Kalla är fortfarande för nära sin aktiva karriär för att kunna och våga ha synpunkter på de skidåkare som hon för några timmar sen var beroende av i medaljjakten."

LÄS MER: Petra Medes splittring med David Lindgren – i Let’s Dance

LÄS MER: Otrohetsskandal i Let's dance – avslöjades på nattklubb: ”Väldigt dumt av oss”