Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Oron inför finalen: Produktionens stora miss under Cornelia Jakobs framträdande – igen

Cornelia Jakobs

Foto: TT/Rolf Klatt/Shutterstock

När Cornelia hade det viktiga jurygenrepet gick inte allt enligt plan, och det är inte första gången.

Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen
1:39

Efter reklamen: Cornelia Jakobs glädjekollaps efter vinsten i Melodifestivalen

(1:39)

Slå på ljud

I kväll, eller rättare sagt, i natt, avgörs det äntligen! Det är dags för den stora finalen av Eurovision song contest, och vetskapen om vem det är som kammar hem hela tävlingen är bara ynka timmar bort.

Sveriges bidrag, Hold me closer med Cornelia Jakobs har fått oerhörda lovord, och av allt att döma ser det ljust ut för oss i finalen. Men det är om allt går vägen, det vill säga. Under det väldigt viktiga juryrepet var det återigen problem med Cornelias nummer.

Hände på det viktigaste genrepet

Tack och lov har allting gått vägen när Cornelia uppträdde framför tv-publik, i semifinalen. Men det var på håret, repetitionerna innan har nämligen varit riktigt oturliga.

Hon har kämpat med allt ifrån medhörningsproblem, till en mikrofon som inte funkar. Under ett genrep blev hon dessutom avbruten när hon börjat sjunga, av oklara tekniska skäl. Nerverna är förmodligen redan utanpå Cornelia Jakobs, så tekniken är det sista man vill tänka på.

Men nu var alltså oturen framme igen, och kanske på den mest olägliga tidpunkten hittills. Dagen innan finalen har alla deltagare ett genrep, men det är lite viktigare än de andra repetitionerna. Det är nämligen detta som den internationella juryn tittar på, och sedan ger sina poäng utifrån...

"Tappade greppet"

Man vill alltså prestera på topp här, det är ju nästan lika viktigt som det faktiska tv-sända numret. Och prestera gjorde Cornelia, men hon var tvungen att tänka snabbt.

Expressen rapporterade om incidenten som inträffade, och även den gällde en mikrofon. När Cornelia ska sjunga sin känslofyllda refräng för andra gången, ska hennes handhållna mikrofon bytas ut mot en stativmikrofon. Allt sådant är självklart planerat in i minsta detalj, så det är ingenting man gärna rubbar på.

Men det dök inte upp någon ny mikrofon, och Cornelia fick ovetandes om vad som hände hålla masken och sjunga vidare som om ingenting hade hänt.

”Scenteknikern som står bakom cirkeln tappade greppet om stativet. Det var den mänskliga faktorn. Så imponerad av Cornelia hur hon hanterade situationen.” Skriver Lotta Furebäck, Sveriges delegationschef, i ett sms till Expressen.

Det låter som om Cornelia skötte den oväntade och frustrerande missen galant, och förhoppningsvis är juryn lika imponerade av henne även utan stativmikrofonen.

Foto: TT/Rolf Klatt/Shutterstock