Oron kring framtiden i Stockholm för Helena Seger: "Går bara och väntar på ett besked"

Zlatan och Helena har varit ett par i över 15 år.

Helena Seger lever och verkar i Stockholm med sina barn. Men det finns en viss osäkerhet kring familjens framtid.

Familjen Seger Ibrahimovic har varit splittrade den sista tiden. Zlatan skrev på ett kontrakt med italienska Milan, vilket innebar att han fick på deltid i ett lyxhotell i centrala Milano. Livspartnern Helena och barnen Maximilian och Vincent har under hela den här tiden varit kvar i Stockholm.

Helena Seger i Stockholm – framtiden oviss

Helena Seger på en promenad på Stockholms gator.

Helena Seger på en promenad på Stockholms gator.

Men nu har krisläget i Italien tvingat fram en familjeåterförening. På grund av den utbredda spridningen av coronaviruset i landet har alla idrottstävlingar i landet, inklusive den så älskade Serie A, ställts in på obestämd tid. Zlatans klubb Milan har dessutom satt stopp för alla gemensamma träningspass fram till 23 mars.

Enligt La Gazzetta dello Sport har Zlatan tagit tillfället i akt och flugit hem till Stockholm med ett privatplan. I torsdags ska han ha återförenats med Helena och barnen.

Zlatans framtid påverkad av coronaviruset

Men frågan är vad framtiden bär i sitt sköte för familjen. Zlatans avtal med Milan går ut i sommar. Kommer han att förlänga sitt kontrakt – eller spela någon helt annanstans? Och vad händer då för hans familjs räkning? Får de leva med att familjefadern bara är hemma på deltid?

Det här är frågor som upptar fotbollsjournalisten Johan Larssons funderingar.

– Det är ett osäkert läge för Zlatan. Läser man italiensk press förstår man att det är en svajig situation i Milan. Fotbollschefen Zvonomir Boban har fått sparken och sportchefen Paolo Maldini ska tydligen hänga löst. Zlatan sägs ha en bra relation med båda två, så man vet inte om Zlatan kommer att fortsätta i klubben efter sommaren. Och det påverkar såklart familjen också. Jag antar att Helena bara går och väntar på ett definitivt besked, säger Johan.

 

LÄS OCKSÅ: Gåtan kring Zlatans och Helenas förhållande: “Väldigt märkligt – man börjar undra”