Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Otäcka händelsen i Renées brygga mörkades för tittarna – dramat bakom kameran

01 feb, 2023, 16:00 

Olyckan skedde mitt under inspelningen av Renée Nybergs populära program.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sommaren har kommit till Renées brygga. I kvällens program får Renée Nyberg besök av programledaren Carina Bergfeldt, sportjournalisten Patrick Ekwall och skidlegendaren Charlotte Kalla.

Här rättas Renée Nyberg – inför allaBrand logo
Här rättas Renée Nyberg – inför alla

Som vanligt blandas samtalsämnen mellan högt och lågt, mellan allvar och lättsamhet, i en skärgårdsmiljö som får tittarna att för en kort stund glömma det deppiga vintermörkret.

Det bjuds även på härlig mat, skratt och fartfyllda båtfärder. Renée har som bekant gjort det lite till en vana att bjuda på diverse båtäventyr i Stockholms lummiga skärgård.

Annons

Renée Nybergs fartfyllda båtäventyr

Kvällens avsnitt är på så sätt inget undantag. När Renée ger sig ut med motorbåten gör hon det också i sällskap av Charlotte Kalla, som dragande och sittandes på en guppande bananbåt försöker parera vattnets vågor.

Programledaren lägger plattan i mattan, gasar på som om det inte finns någon morgondag och Charlotte Kalla syns skratta och le under det fartfyllda äventyret.

Renée Nyberg kör båt
Renée Nyberg bjuder på ett fartfyllt båtäventyr och ser ut att ha mycket roligt under färden.

När båtäventyret med den gula bananbåten är avklarat verkar Charlotte vara väldigt nöjd. Med en handduk i handen vandrar hon tillbaka till bryggan och utbrister: ”Gud vad det där var kul”.

Annons
Charlotte Kalla
I Renées brygga verkar Charlotte Kalla på bra humör och beskriver båtäventyret som ”kul”.

Charlotte Kallas skada filmades inte

Men verkligheten är någon helt annan – och inte speciellt rolig. I själva verket utspelade sig stor dramatik på bananbåten, något som aldrig fångades på film och således inte syns i programmet.

Charlotte Kalla föll nämligen av och ådrog sig en revbensskada. Hon blev genast arg och riktade flera svordomar mot det vatten som orsakat henne så stor smärta.

– Allt gick så snabbt, men jag tror att jag ramlade på sidan och fick armbågen mot revbenen. Vatten är hårt, mycket hårdare än man tror. Jag kände direkt att det var en hård smäll, säger hon till Aftonbladet.

Annons
Carina Bergfeldt och Charlotte Kalla i Renées brygga
Carina Bergfeldt och Charlotte Kalla ser ut att njuta på den guppande bananbåten.

Tvingades tacka nej till SVT

Tanken var att Charlotte Kalla skulle vara en av deltagarna i SVT:s kommande säsong av Mästarnas mästare, men hon tvingades lämna återbud på grund av skada.

Nu kommer det fram att det var båtäventyret med Renée Nyberg, och fallet från bananbåten, som gjorde att hon med kort varsel tvingades tacka nej till det populära tävlingsprogrammet.

– Det var bara två och en halv vecka kvar till avresan när jag fick revbensskadan, säger skidlegendaren.

”Renées brygga” sänds onsdagar 21:00 på TV4 och på TV4 Play.

Foto: TT/TV4

Annons