Otäcka händelsen i Renées brygga mörkades för tittarna – dramat bakom kameran

Otäcka händelsen i Renées brygga mörkades för tittarna – dramat bakom kameran

Olyckan skedde mitt under inspelningen av Renée Nybergs populära program.

Sommaren har kommit till Renées brygga. I kvällens program får Renée Nyberg besök av programledaren Carina Bergfeldt, sportjournalisten Patrick Ekwall och skidlegendaren Charlotte Kalla.

Här rättas Renée Nyberg – inför alla
0:33

Efter reklamen: Här rättas Renée Nyberg – inför alla

(0:33)

Slå på ljud

Som vanligt blandas samtalsämnen mellan högt och lågt, mellan allvar och lättsamhet, i en skärgårdsmiljö som får tittarna att för en kort stund glömma det deppiga vintermörkret.

Det bjuds även på härlig mat, skratt och fartfyllda båtfärder. Renée har som bekant gjort det lite till en vana att bjuda på diverse båtäventyr i Stockholms lummiga skärgård.

Renée Nybergs oväntade beteende i programmet får gästen att säga ifrån: "Konstigaste..."

Renée Nybergs fartfyllda båtäventyr

Kvällens avsnitt är på så sätt inget undantag. När Renée ger sig ut med motorbåten gör hon det också i sällskap av Charlotte Kalla, som dragande och sittandes på en guppande bananbåt försöker parera vattnets vågor.

Programledaren lägger plattan i mattan, gasar på som om det inte finns någon morgondag och Charlotte Kalla syns skratta och le under det fartfyllda äventyret.

Renée Nyberg kör båt

Renée Nyberg bjuder på ett fartfyllt båtäventyr och ser ut att ha mycket roligt under färden.

TV4

När båtäventyret med den gula bananbåten är avklarat verkar Charlotte vara väldigt nöjd. Med en handduk i handen vandrar hon tillbaka till bryggan och utbrister: ”Gud vad det där var kul”.

Charlotte Kalla

I Renées brygga verkar Charlotte Kalla på bra humör och beskriver båtäventyret som ”kul”.

TV4

Charlotte Kallas skada filmades inte

Men verkligheten är någon helt annan – och inte speciellt rolig. I själva verket utspelade sig stor dramatik på bananbåten, något som aldrig fångades på film och således inte syns i programmet.

Charlotte Kalla föll nämligen av och ådrog sig en revbensskada. Hon blev genast arg och riktade flera svordomar mot det vatten som orsakat henne så stor smärta.

– Allt gick så snabbt, men jag tror att jag ramlade på sidan och fick armbågen mot revbenen. Vatten är hårt, mycket hårdare än man tror. Jag kände direkt att det var en hård smäll, säger hon till Aftonbladet.

Carina Bergfeldt och Charlotte Kalla i Renées brygga

Carina Bergfeldt och Charlotte Kalla ser ut att njuta på den guppande bananbåten.

TV4

Tvingades tacka nej till SVT

Tanken var att Charlotte Kalla skulle vara en av deltagarna i SVT:s kommande säsong av Mästarnas mästare, men hon tvingades lämna återbud på grund av skada.

Nu kommer det fram att det var båtäventyret med Renée Nyberg, och fallet från bananbåten, som gjorde att hon med kort varsel tvingades tacka nej till det populära tävlingsprogrammet.

– Det var bara två och en halv vecka kvar till avresan när jag fick revbensskadan, säger skidlegendaren.

”Renées brygga” sänds onsdagar 21:00 på TV4 och på TV4 Play.

Foto: TT/TV4