Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Otäcka händelsen på scen med Pernilla Wahlgren – tas upp utomlands

09 okt, 2023, 17:30 
David Ritschard kollapsade på allsångsscenen – nu lyfts händelsen upp i utlandet.
Annons

Pernilla Wahlgren hade gjort succé som allsångsledare. I sista avsnittet ville hon avsluta på ett spektakulärt sätt, med dans, sång, glädje och en publik som satt och klappade händer och sjöng med.

Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Då inträffade det olyckliga. När countryartisten David Ritschard skulle riva av en allsång så vacklade han till och kollapsade på scen. I bakgrunden kunde man höra hur Pernilla försökte avbryta allsången.

– Det viktigaste för oss just nu är att han mår bra. Mer kan vi inte uttala oss om i dagsläget. Allt kan hända i direktsändning och vi försökte hantera det på bästa sätt. Vi förstod snabbt att det inte var livshotande, sa SVT:s exekutiva producent Haida Jamshidi till Expressen efteråt.

Annons
David Ritschard och Pernilla Wahlgren
David Ritschard och Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen.

David Ritschards egna ord om kollapsen

Några veckor senare berättade artisten själv vad som låg bakom händelsen i Allsång på Skansen och berättade att han blivit ombedd att vila sig den närmsta tiden.

”Några dar efter Skansen las jag in för blödande magsår samt påföljande lungembolier. Blev finfint behandlad av alla på SÖS men sjuksriven och ordinerad strikt vila och restaurering”, skrev han i ett inlägg.

Händelsen lyfts upp i utlandet

Den otäcka händelsen i programmet har även uppmärksammats i utlandet. Norska Se och hör belyser även händelsen i programmet ”Jills veranda”, där han kollapsade under en musiksändning.

Annons

”Han har tidigare ramlat omkull framför kamerorna under en inspelning och fick föras till sjukhus”, skriver tidningen.

– Det var en kollaps, jag hade överskattat mina energier och kört på år efter år efter år och jag gick in med gasen i botten, har han sagt i en tidigare intervju med Bergfeldt.

David Ritschard kollapsar på scen
David Ritschard kollapsade på scen.

Foto: TT

Annons