Otäcka scenerna i Efter fem – kämpar för sitt liv: ”Började sprattla”

29 mar, 2023, 16:30 

Marcus fiskeäventyr höll på att sluta riktigt illa – nu berättar han i Efter fem om fruktansvärda upplevelsen.

Annons

Marcus Wickelgren var på fiskehumör och hade rekat isen på morgonen. Då hade den verkat stabil, men senare under dagen hade vårsolen tittat fram och värmt upp isen till en förrädisk temperatur.

Här är profilerna i "Efter fem"
Här är profilerna i "Efter fem"

När han befann sig på öppet vatten gav vårisen vika och Marcus Wickelgren hamnade i vattnet. I stället för ismete blev det plötsligt en kamp på liv och död.

– Det var ju en chock, det kändes lite overkligt. Jag började bara sprattla egentligen och fick upp isdubbarna, men det var ju mycket som snurrade i huvudet. Det var just att jag inte kom upp igen som var så läskigt. Det var inte alls så som jag hade trott att gå igenom isen, säger han i Efter fem.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev
Henrik Alsterdal berättar om Marcus Wickelgrens kamp i vattnet
Henrik Alsterdal berättar om Marcus Wickelgrens kamp i vattnet.

Anna Brolin: ”Får kämpa ett bra tag”

Den desperata kampen filmades med en kamera som var placerad på Marcus Wickelgrens huvud. Tanken var att använda materialet till eventuell fångst, men i stället blev det ett gastkramande klipp.

I över nio minuter försökte Marcus tappert ta sig fram med isdubbarna, något som även programledarna Henrik Alsterdal och Anna Brolin noterar när de tar del av det rörliga materialet.

– Det ser ut som att du får kämpa ett bra tag med isdubbarna och som att isen bara viker sig hela tiden? säger Anna Brolin.

Marcus ånger: ”Dåligt omdöme”

Och det var precis vad isen gjorde. Den vek sig för varje tag Marcus tog med isdubbarna, men till slut nådde han äntligen land, kunde pusta ut och känna en känsla av lugn att vara på säker mark.

Annons

– Det var ju jätteskönt. När jag väl började nudda botten blev jag lite mer lugn, förklarar han.

Henrik Alsterdal frågar Marcus hur han kunde missbedömt isen på det här sättet, något som även huvudpersonen ställer sig frågande till.

– Jag vet inte. Så här i efterhand är det väl fiskesug och dåligt omdöme.

Marcus Wickelgrens om kampen i vattnet
Marcus Wickelgren berättar om dramat i kalla vattnet.

Foto: TT/TV4

Annons