Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Oväntade svaret från Gift vid första ögonkastet-Sofia – efter känsliga frågan om Anton

22 apr, 2021, 15:00 
Ellen Myrgård Lindén
Sofia Lindhe och Anton Pehrson blev ett par i Gift vid första ögonkastet 2021

Sofia Lindhe och Anton Pehrson blev ihopmatchade i årets säsong av Gift vid första ögonkastet. I det sista avsnittet tog de beslutet att fortsätta vara gifta – och i dag, sex månader senare, ger de ytterligare besked om framtiden.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 15?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 15?

Sofia Lindhe och Anton Pehrson blev "Tacoparet" med hela när de svenska folket när de valde att medverka i årets säsong av Gift vid första ögonkastet i SVT. De fann varandra tidigt, inte minst genom den gemensamma kärleken till tacos, och i nio avsnitt fick tittarna sedan följa relationen, som både innehåll härlig förälskelse med också konflikter.

– Det var nästan en läskigt bra matchning. Det är nästan så man blir religiös när man tänker på det. För det var verkligen så, vi hittade varandra. Och vi hade skitkul under de fyra veckorna som experimentet varade, har Anton sagt i en tidigare intervju med Expressen.

Bråket mellan Anton och Sofia i Gift vid första ögonkastet

Under det omtalade "Midsommar-avsnittet" började dock en del tv-tittare tvivla på Sofias och Antons framtid. Då uppstod det nämligen en konflikt när Anton och hans vän började sjunga med i en kontroversiell låt av Björn Rosenström. Sofia accepterade inte situationen och förklarade hur sexistisk låten var medan Anton förklarade det som "en nostalgitripp, tillbaka till pojkrummet".

Annons

– Två killar satt och sjöng med i ganska sexistiska låtar, medan tre tjejer satt runt bordet och tyckte inte alls att det var något kul. Med mina värderingar och mina åsikter känner jag mig kränkt i den situationen, säger hon i avsnittet.

Sofia Lindhes svar på känsliga frågan om relationen med Anton Pehrson

Sofia och Anton talade ut efter händelsen och försökte förstå den andre på ett konstruktivt sätt och i efterhand kan de skämta om avsnittet – som fick stor uppmärksamhet i media.

– Det var en kul grej från er sida, säger Sofia i en ny intervju med gänget bakom podcasten Gott snack.

I samma intervju får de frågan om hur de ser på framtiden – och att skaffa barn. En känslig, och privat, fråga men som Sofia svarar på med beslutsamhet.

– Det var ju bland annat därför vi blev ihopmatchade. För att vi båda vill bli unga föräldrar, säger Sofia.

– Men vi tänker att jag ska plugga färdigt först. Och jag är klar efter jul.

Foto. TT

Annons