Oväntade uppgiften om Carola i Let's Dance-finalen

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist var med under "Let's Dance"-finalen och firade på efterfesten. Men det var nära att artisten missade sluttävlingen.
Allt om Carola Häggkvist!
Slå på ljud

Efter veckor av svåra krämpor bestämde sig Carola Häggkvist, 54, till slut för att lämna "Let's Dance".

"Självklart är det ett tungt beslut men också en lättnad då jag slitit med olika slags skador sedan start", skrev hon då på Instagram.

Till finalen var Carola tillbaka men det var nära att hon missade kalaset, strax innan hade hon varit med om något hemskt.

Carola: "Det var en bra efterfest igår kan man säga"

Efter att Filip Lamprecht och Linn Hegdal kammat hem segern var det dags att fira och det gjordes ordenligt!

På Instagram har Carola visat upp den vilda efterfesten. Kvällen verkar ha bestått av dans, skratt och kramar!

"Det var en bra efterfest igår kan man säga...", skriver artisten bland annat.

Men det vara nära att Carola missade allt det roliga. Mindre än två veckor innan led hon av kramp, feber och sluddrigt tal.

LÄS MER: Carola och Tobias: Sanningen om relationen efter avhoppet

Carolas egna ord: "Liten och ynklig"

I två nya Instagraminlägg berättar Carola om den jobbiga situationen. Efter att hon vaccinerat sig åkte hon på några biverkningar.

"Dagen efter sprutan låg jag till slut ihopkrupen i soffan med en filt över huvudet i feberfrossa och pratade sluddrigt med mig själv, sa Zoe".

"Men det var det värt när man vet vad det handlar om. Men man blir konstigt nog lika förvånad och tagen på sängen när väl febern slår till. Liten och ynklig".

Som tur är blev artisten frisk efter några dagar så hon kunde vara med på finalen! Att hon nu är vaccinerad är hon väldigt glad över, som hon själv uttrycker det på Instagram:

"Tjohoo - jag har äntligen fått vaccinet!!".

Biverkningar av covid-19 vaccin

Alla läkemedel kan ge biverkningar och det gäller även vacciner. Vaccinerna mot covid-19 ger ungefär samma typ av biverkningar som andra vacciner. Biverkningarna är oftast milda och går över inom en dag.

De vanligaste biverkningarna vid vaccinationen är lokala biverkningar på injektionsstället (ömhet, svullnad, rodnad) men även muskelvärk, feber, huvudvärk och sjukdomskänsla. Dessa är naturliga reaktioner från kroppens immunförsvar.

Allvarliga biverkningar är mycket ovanliga, men om allvarliga symtom uppkommer efter vaccination skall den vaccinerade kontakta 1177 eller söka vård direkt.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Foto: TT

LÄS MER: Ryktet om Carola i Let's Dance – nu berättar hon sanningen

LÄS MER: Så ser Carolas son Amadeus ut i dag

LÄS MER: Stor intervju – Carola om singellivet: "Jag tror på tvåsamhet"