Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-profilen bortplockad efter flera tillsägningar: "Fick sparken"

05 dec, 2023, 10:00 
På Spåret

På spåret-stjärnan berättar själv om sortin!

Annons

På spåret är i full gång och har kopplat ett fast grepp om fredagspubliken – som väntat. Kristian Luuk och Fredrik Lindström är som vanligt programledare, även om båda två har antytt att det kan komma en förändring de kommande säsongerna.

Ett slags förändring har redan ägt rum. En frispråkig, kontroversiell profil har fått ta plats i programmet – men frågan är hur länge till?

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

På spåret-profilen bortplockad: "Luuk tappar det"

Christopher Garplind och Emma Peters har presterat bra än så länge. Men de har tuffa matcher framför sig.

Christopher Garplind
Christopher, vilken filur!

Christopher, mest känd som programledare för SVT:s Cyklopernas land, har tidigare signalerat, lite skämtsamt, om att det kommer att bli drama i hans avsnitt.

Annons

– Ja, Luuk tappar det fullständigt, säger Christopher i en intervju med Corren.

Det var för övrigt långtifrån självklart att Christopher skulle tacka ja till att delta i På spåret. Han är van vid ett litet annat sammanhang – mer fräckt och inte lika familjevänligt. Men han tänkte om.

– Jag sade nej två gånger först, jag känner att jag inte ska synas i rutan före klockan 22 egentligen. Men det var väldigt kul, jag tog en tia, säger Christopher i en intervju med DN.

Christopher Garplind: "Jag fick sparken"

Christophers frispråkighet har fått Aftonbladets tv-kritiker Jan-Olov Andersson att utse honom till den här På spåret-säsongens bad boy.

Och den där vassa tungan har faktiskt kostat Christopher jobbet tidigare.

– Jag jobbade på dagis ett tag men fick sparken, jag var för sarkastisk mot barnen. Nja, det kanske inte är helt sant, men jag fick mycket tillsägningar om just det. Det gick bättre när jag började som dörrförsäljare av inbrottslarm, jag blev faktiskt bäst i Norge, eller i alla fall trea, säger Christopher i DN-intervjun.

Men vad än Jan-Olov säger så månar Christopher om att det ska vara högt i tak. Varesig han sitter i På spåret eller Cyklopernas land.

– Det är så extremt mycket idioti som pågår, kanske framför allt i svenskt kultur- och nöjesliv. Man måste få säga något om Tareq Taylor och PT-Fias presslunch för sin föreläsningsturné ”Lämna disken och hångla” och skratta åt det. Det är inte ens elakt, vi har en snäll skämtkultur här om man jämför med exempelvis Storbritannien, säger han.

Annons