Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-profilen Fritte Fritzsons ilska – tre månader efter segern: "Slängd i soptunnan"

16 apr, 2024, 18:30 
Fritte Fritzson i På spåret
Fritte Fritzson, känd från På spåret, har kommit med ett ilsket utspel.
Annons

Fritte Fritzon får nog betraktas som På spåret-"royalty". Vad annars kan man säga om någon som vunnit tävling två säsonger i rad?

För det var just vad Fritte och parhästen Marie Agerhäll lyckades med när de besegrade far-och-son-laget Peter och Hector Apelgren i januari i år. De höjde dessutom sitt eget programrekord i antalet inspelade poäng i en På spåret-final: från 46 till 47.

Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sigBrand logo
Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sig

Fritte Fritzsons ilska efter segern i På spåret

Men Fritte är inte bara en fena på frågesport. Han är också blå ända in på skinnet.

Annons
Fritte Fritzson i På spåret
Fritte – han vågar säga vad han tycker!SVT

Med det menas att 52-åringen brinner för sitt Malmö FF. Nyligen gästade Fritte Aftonbladets podd om allsvenskan. I den pratade han om sin kärlek till MFF – och sin komplicerade relation till klubblegendaren Zlatan Ibrahimovic.

– De flesta tycker väl att han har gjort sitt i Malmö. Han har snackat för mycket skit. Han har förverkat sin rätt att hyllas i Malmö. Sedan är han antagligen Sveriges bäste spelare genom tiderna, säger Fritte i podden.

Zlatan fostrades i klubben Malmö FF och fick en staty utanför lagets stadion. Men när Zlatan gick in och blev delägare i rivalklubben Hammarby blev samma staty vandaliserad flera gånger om.

Annons

Fritte Fritzson: "Han är en märklig person"

Fritte är inte heller speciellt förtjust i Zlatan.

– Bara för att du har två miljarder och fem Ferraris så betyder inte det att jag tycker att du har något att säga, för det tycker jag inte. Han är en ganska märklig person på många sätt, säger Fritte.

– Malmösupportrarna älskade honom innan resten av Sverige gjorde. Vi var "early adopters" på det sättet, av naturliga skäl. Sedan växte han till en nationalsymbol för landslaget. Sedan var Malmö de första som slängde honom i soptunnan efter all mög, all skit.

Annons