Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-profilen om scenerna när kameran var avstängd: "Förstörde – sjukaste jag varit med om"

10 nov, 2023, 18:00 
Fredrik Lindström och Kristian Luuk i På spåret

På Spåret-profilen har mått dåligt!

Annons

På Spåret är kanske det svenska folkets absoluta favoritunderhållning. Det är bara att titta på siffrorna: fjolårssäsongen, den fjortonde i ordningen, lockade i genomsnitt 2,7 miljoner tittare per avsnitt. Nästan svårt att ta in!

Men man ska inte tro att det är någon okomplicerad glädje att delta i programmet. Att vara med i På Spåret må var ett hedersuppdrag, men också väldigt förpliktigande. Ingen vill få sina bildningsluckor uppvisade inför hela svenska folket!

Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla årBrand logo
Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla år

Lidandet i På Spåret för Johan Kücükaslan: "Förstörde"

Så har det varit för Johan Kücükaslan, sportreportern som tävlar i programmet tillsammans med systern Jennifer, också sportreporter.

Johan Kücukaslan i På Spåret
Det kommer att gå jättebra, Johan!

Han berättar i en intervju med TT om stressiga ögonblick som inte nått tittarna, men som mycket väl kan skina igenom rutan.

Annons

– Det här förstörde min sommar tyvärr! Så fort jag snappade upp något så fylldes anteckningarna i min telefon. Det tog aldrig slut, jag började liksom plugga regissörer, kemiska beteckningar och grundämnen! Så höll vi på hela sommaren, säger Johan till TT.

Johan och Jennifer har alltid drömt om att få tävla i På Spåret. Nu ska drömmen bli verklighet – men alla förväntningar har gjort sitt för att sprida fjärilar i magen.

– Så nervös som jag var dagarna innan På Spåret-inspelningarna har jag inte varit sedan jag började jobba med tv. Emotionellt var det här bland det sjukaste jag har varit med om. Men det släppte lite när man väl var inne i bubblan, säger Johan.

Jennifer Kücükaslan: "Var på dåligt humör"

Jennifer hade precis åkt ut Kanal 5-frågesporten Alla mot Alla när hon och Johan fick en förfrågan från På Spåret-redaktionen.

– Jag var på ganska dåligt humör eftersom jag tar sånt här på lite för stort allvar. Jag sade att jag skulle fundera på saken, men visste ju att jag skulle säga ja, såklart, även om jag undrade varför man utsätter sig för sådant här egentligen, säger hon.

Annons