Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-profilens ilskna reaktion efter ändringen: "Jag kokar"

17 nov, 2023, 18:30 
På spåret-profilens ilskna reaktion efter ändringen: "Jag kokar"
Annons

På Spåret är något heligt för många svenskar. Det speglas inte minst i tittarsiffrorna. Föregående säsong av programmet lockade i genomsnitt 2,7 miljoner tittare per avsnitt!

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

SVT:s nya gimmick i På Spåret väcker reaktioner

På Spåret bygger på ett beprövat koncept, men i bland försöker SVT testa nya grepp. Numera kan man spela med hemma i tv-soffan via en app som heter Duo, som låter dig svara på samma frågor som deltagarna i programmet.

"Ett återkommande önskemål från våra användare handlar om att spela med vänner eller koppla ihop sig med sina vänner när de använder Duo. Vi förstår det, för det är ju roligare att spela om man kan jämföra sitt resultat med sina vänner. Vi provar nu detta för På spåret för att lära oss mer om hur vi bäst erbjuder den här möjligheten för våra användare framöver", kan man läsa på SVT:s hemsida.

Annons

Men det finns en viktig skillnad i förutsättningar om man jämför appen med hur det faktiskt är att tävla i På Spåret. I Duo-appen får man svarsalternativ – och slipper därmed gissa fritt.

Det här är något som hånats friskt på de sociala medierna.

"Aahahaha jag testar 'Duo-appen' till På spåret för första gången och???? Man får svarsalternativ?? Folk på sociala medier skryter varje vecka om sina poäng och det finns svarsalternativ??? Gå om dagis", skriver en användare på Twitter.

Irena Pozar: "Jag kokar"

Samma användare har fått svar från publicisten Irena Pozar, som tävlade i På Spåret säsongerna 2020/2021 och 2021/2022.

Irena och Patrik Arve bildade radarpar i På Spåret.

"På riktigt har folk frågat mig om man får alternativ som i appen inne i buren. Kokar!!!", skriver Irena.

Andra användare har stämt in i diskussionen.

"Det förklarar VERKLIGEN saken. Jag har undrat hur folk kan ha så himla bra poäng. Det är en svår tävling, men folk skiner?", skriver en av dem.

"Vi kör hardcore med papper och penna utan nån hävda DUO-app. Fattar inte varför vissa vill 'spela' så", skriver en annan.

Annons