Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärna tar över uppesittarkvällen – bekräftas tre dagar före jul

21 dec, 2023, 12:00 
SVT-profilen Christopher Garplind om nya uppdraget.
Annons

Uppesittarkvällen är en lång och trogen tradition. Dagen innan jul sätter sig familjen framför tv:n och njuter av lite svensk underhållning, bara timmar innan det är dags att välkomna julafton.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

De flesta brukar vända sig till Lotta Engberg och Bingolotto i TV4, men det finns även andra vägar att gå för att få ta del av det fina sällskap som erbjuds dan före dan.

Nu har den valmöjligheten förstärkts med ytterligare ett program. SVT bekräftar att programmet Cyklopernas land kommer att erbjuda en uppesittarkväll för första gången.

Annons
Lotta Engberg och Daniel Norberg
Lotta Engberg och Daniel Norberg har fått en ny konkurrent.

”Föreslog det lite på skämt”

Tillsammans med artister och kulturpersonligheter kommer programledaren och På spåret-stjärnan Christopher Garplind att vaka in julafton, något han själv är väldigt förvånad över.

– Vi föreslog väl det lite på skämt, och så sa de (SVT reds anm.) ja direkt. Och nu kanske de ångrar sig, säger Christopher Garplind till Aftonbladet och berättar att han hoppas att de kan konkurrera med TV4:s Bingolotto:

– De har ju fördelen att de kan lotta ut bilar och miljoner och sådant. Därför har vi också kämpat väldigt hårt för att kunna ge bort pengar till svenska folket, så det kommer vi att göra.

Annons
Christopher Garplind och Emma Peters
Christopher Garplind och Emma Peters i På spåret.

Christopher Garplind om framtiden

Om den nya uppesittarkvällen fortsätter nästa år återstår att se. Christopher Garplind är medveten om att vi lever i föränderliga tider och tar inget för givet.

– Alltså i dessa tider i den här branschen så känns det som att man kan ryka ganska snabbt. Det här kan gå hur som helst. Kanske om det går bra, men det kan också gå åt helvete.

Foto: TT

Annons