Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärnan slår larm – sanningen inifrån buren: ”Ingen utväg”

06 jan, 2023, 18:03 

Nu avslöjar den tidigare På spåret-deltagaren sanningen om hur det är att delta i programmet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Ikväll är det dags för ännu ett spännande och härligt avsnitt av På spåret i SVT, klockan 20.00!

Programmet som varit svenskarnas favorit sedan premiären 1987, som sedan 2009 programleds av Kristian Luuk, 56, och Fredrik Lindström, 59.

I kvällens avsnitt ser vi Jason Diakité och Marcus Samuelsson tävla mot Marit Bergman och Karin Bojs. Kvällens husband är Smith & Thell som gästas av artisten Léon.

På spåret-stjärnan slår larm – sanningen inifrån buren: ”Ingen utväg”

Många tv-tittare drömmer nog om att få vara med som deltagare i programmet – sitta i en av burarna och få svara på Kristians och Fredriks kluriga frågor.

Men hur är det egentligen att vara med i tv-succén?

Inte lika kul som det kanske verkar, enligt journalisten och författaren Anna Charlotta Gunnarson, som har medverkat i fyra säsonger, närmare bestämt 2010–2014, tillsammans med tv-profilen Ylva Hällen.

Annons

”Med halva Sveriges blickar riktade mot sig känner man sig ensammast i universum”, skriver hon i tidningen Vi.

Anna Charlotta Gunnarson och Ylva Hällen Pressträff inför starten av "På Spåret", SVT, Stockholm, 2013
Anna Charlotta Gunnarson och Ylva Hällen tävlade i På spåret fyra säsonger.

I texten beskriver Anna hur fruktansvärt nervöst det är att sitta i en av burarna – då man ständigt är rädd för att säga fel och därmed bli utskrattad av hela svenska folket när programmet sänds.

”Genansen övermannar dig när hjärnan börjar fokusera på hur många som kommer att kalla dig dumhuvud efter din episka Gustav Vasa-fadäs”, skriver hon och fortsätter:

”Vågspelet ska förfölja dig i möten med kolleger och grannar och plötsligt uppfattar du inte längre vad din lagkompis säger. Skammens mentala blockering kan slå ut den bäste.”

Studioman Christian Jakobsson, Kristian Luuk och Fredrik Lindström under inspelningen av SVT-programmet På spåret.
Det är minst sagt nervöst att tävla i På spåret, förklarar Anna Charlotta Gunnarson.

Hon förklarar att det är extremt mycket mer intensivt och svårt att faktiskt sitta i en av burarna, jämfört med hemma i tv-soffan – där man får höra båda lagens resonemang.

Anna avslutar dock texten med att förklara att hon och Ylva fick en djupare vänskap efter att ha medverkat i programmet tillsammans, och att de båda är stolta över att de gick till semifinal tre säsonger.

Annons