Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärnan sparkad från programmet efter samtalet från SVT

02 dec, 2023, 20:23 

Därför syns de inte längre i det älskade frågesportsprogrammet.

Annons

SVT:s långkörare På spåret kan vara det närmsta vi kommer lägerelds-tv som håller i sig år efter år. Varje fredag bänkar sig svenskar runt om i landet för att gissa vart tåget är på väg ihop med Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

En del av framgångsrecepetet kan vara att det varit sig likt sedan 1987, även om det görs mindre justeringar. Som när en av programmets stora stjärnor fick sparken.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Förändringen i På spåret efter alla år – husbandet försvann

En stor del av På spåret är deras husband, som står för underhållningen såväl som musikfrågorna. Sedan en tid tillbaka finns det inte längre något fast band, utan det roteras. I år är det Jill Johnsson, Kaah, Johnossi och Infinite Mass som står för musiken, ihop med gästartister.

Annons

Så har det alltså inte alltid sett ut.

I tio år var och 131 program var det Augustifamiljen ihop med kapellmästare Stefan Sporsén som stod för musiken, och husbandet blev synonymt med På spåret.

Men så när det var dags för en ny säsong var de plötsligt borta, till många tittares stora sorg.

Augustifamiljen i På spåret
Augustifamiljen.

Augustifamiljen fick sparken från På spåret – bekräftar samtalet

I en intervju med Aftonbladet har Sporsén berättat vad som egentligen hände när de försvann. 2019 bekräftade han för tidningen att bandet fick sparken, efter ett samtal med SVT.

– SVT ringde och kallade mig till möte. Då hade en liten fågel viskat i mitt öra, så jag var förberedd. Motiveringen var väl att programmet måste förnyas hela tiden, sa han till Aftonbladet.

– De här tio åren har varit en musikalisk utmaning. En ynnest att på bästa sändningstid få leka musik. Så vi ville ju verkligen inte sluta. Alla i bandet blev rätt låga när vi fick sparken.

Foto: TT

Annons