Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärnans ilska – krävde att programmet skulle klippas om: "Fruktansvärt dumt"

07 dec, 2023, 12:00 
På spåret
På spåret-profilen såg rött – och hörde av sig till produktionen.
Annons

Peter Apelgren är något av en gammal räv när det gäller På spåret. Just nu tävlar han med sin son Hector, men han har redan en totalseger på meritlistan. 2011 bildade han lag med journalisten Helene Benno och slog dåvarande makarna Erik och Martina Haag i finalen. Även då var Kristian Luuk och Fredrik Lindström programledare.

Peter är känd som en gemytlig, go' göteborgare – men han har också en mer bestämd sida. Den visade sig när han krävde att en viss sekvens skulle klippas om, för att undvika missförstånd.

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

På spåret-profilen Peter Apelgren röt ifrån

Episoden ägde rum när Peter hade gästat Kanal 5-programmet Nugammalt. Då drog Peter en bisarr anekdot för programledarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Annons

I anekdoten disciplinerade Peter sin son genom att sparka honom i bröstkorgen. Men "bekännelsen" var ett skämt, ren fiktion. Så framstod det dock inte i det färdiga avsnittet – vilket fick Peter att se rött.

– Det är fruktansvärt dumt om det inte framstår så som jag sa det. Vad ska jag göra? Det är en överdrift för vår föreställning som är tagen ur en situation för länge sedan. Det är inte alls sant, säger Peter i en intervju med GT.

Producenten: "Har pratat med Peter"

Kanal 5 klippte inte om programmet, men ordnade en annan lösning.

Peter Apelgren
Peter, vilken lustigkurre!

– Jag har pratat med Peter under eftermiddagen och vi har tillsammans kommit fram till en bra lösning som han gillar, utifrån det missförstånd som uppstått. Under sändningen i kväll kommer en textremsa i bild hänvisa till en skriftlig intervju med Peter Apelgren på Kanal 5 Play där han själv ger hela sammanhanget, säger programmets producent Mårten Evers.

Peter var dock inte helt tillfredsställd.

– Nöjd är man inte. Jag vill att det ska framgå att det är humor. Men det är bättre än ingenting. Jag tror att de fattat att det inte blev riktigt bra, säger Peter i GT-intervjun.

Annons