Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärnornas chockbesked i direktsändning – lägger ner helt

06 dec, 2022, 14:47 
Sveriges Radios ”Nordegren och Epstein i P1” läggs ner.
Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

I tolv år har den populära P1-duon Louise Epstein och Thomas Nordegren varit ett välkommet inslag i Sveriges Radio. Nu meddelar programledarna att programmet läggs ner.

Programmet sändes för första gången 2008, då under namnet ”Nordegren i P1”. När Louise Epstein anslöt 2011 turades paret om att leda programmet under namnet ”Nordegren och Epstein i P1”.

– Det känns som att vi har gjort det här programmet tillsammans mycket med alla som lyssnar, säger Louise Epstein enligt Dagens Nyheter.

”Tar det inte riktigt på allvar”

Sista programmet sänds den 26 januari. Dagen innan kommer en gala i Berwaldhallen att hållas. Thomas Nordegren har svårt att ta in beskedet, även om han varit på väg att sluta i flera år.

Annons

– Jag har hållit på att sluta i fem år, men det har skjutits upp och jag har kommit tillbaka, säger han.

Duon känner varandra väl och har även tävlat i På spåret tillsammans. I ett pressmeddelande beskriver Louise Epstein radioprogrammet som en ”enorm glädje”.

– Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu. Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren, säger hon enligt Aftonbladet.

Det ska Louise Epstein och Thomas Nordegren göra nu

Louise Epstein säger vidare att hon fått i uppdrag att utveckla en ny podcast i Sveriges Radio. Även Thomas Nordegren kommer inte vara utan jobb.

– Jag har några ljud- och bokprojekt som jag vill hinna med. Min mamma Gunvor, 94 kommer nog att sakna programmet mest eftersom hon alltid lyssnar och ofta tycker jag är för barnslig och vulgär.

Vilket program som ersätter Nordegren och Epstein i P1 är oklart.

Kristian Luuk, Fredrik Lindström, Louise Epstein och Thomas Nordegren
Louise Epstein och Thomas Nordegren i På spåret.

Foto: TT

Annons