Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Panetoz tvingades pausa – comebacken efter okända miljonrullningen

11 feb, 2023, 02:00 
Lars Johansson

Panetoz gjorde stor succé, deltog i Melodifestivalen två gånger – och försvann.
Nu är den svängiga gruppen tillbaka och med sig i bagaget har de en närmast okänd mångmiljonrullning.

– Vi är alla tävlingsmänniskor och vi gillar att vinna, har Nebeyu Baheru sagt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Pa Modou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Badjie och Daniel Nzinga slog igenom med buller och brak.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Deras "Dansa pausa" verkade höras överallt 2012 och 2014 var det dags för Melodifestivalen. Gruppen gick direkt till final och 2016 blev det till slut en åttondeplats efter att de flugit vidare från "Andra chansen". Turnéerna avlöste varandra för Jordbro-kvintetten.

Men sedan blev det tyst.

Det är först nu, efter sju år, som Panetoz är tillbaka i det verkliga rampljuset igen. Under pandemin blev det stiltje i musikbranschen och gruppen tvingades ligga lågt.

– Men vi har inte lagt ner Panetoz. Det blir en del företagsgig, och häromveckan var vi i studion och jobbade med nytt material, berättade Johan Hirvi ifjol då han deltog i SVT:s "Draknästet".

Panetoz är tillbaka i Melodifestivalen. Johan Hirvi, längst till höger, har hunnit med en spännande miljonrullning i SVT:s "Draknästet".

Panetoz-medlemmens okända miljonrullning

Jo då.

För det finns en närmast okänd miljonrullning i Panetoz historia.

Annons

Johan Hirvi, som inte bara är konstnär utan även civilingenjör med examen från KTH:

– Jag hade länge funderat på olika företagssidor och skrivit ned dem. En dag i oktober 2020 när jag var inne på Instagram slog det mig att man borde kunna skicka videoklipp med musik som beskriver det man vill säga eller känner, har han berättat Expressen.

Panetoz-mendlemmen grundade ett halvår senare bolaget Songsay media group med delägarna, juristen Haymanot Wachtmeister och Michael Ring, guldäggbelönad reklamman.

Trion deltog i "Draknästet" för att försöka locka drakarna till investering i musikappen.

Tjänsten är en sorts vidareutvecklig av emojis eller gif:ar där man kan skicka korta musikvideoklipp med citat från kända låtar för att säga något med mer känsla.

Draken Lena Apler, grundare av Collector Bank och affärsängel, var beredd att satsa 3,5 miljoner – mot sju procent av bolaget.

– Jag jobbar hundra procent med detta nu, och de andra i gruppen gör också andra saker, berättade Johan Hirvi för Expressen angående bolagssatsningen och Panetoz-läget.

Men riktigt 100 procent blev det alltså inte.

Panetoz har fått hela Sverige att "Dansa pausa". Inklusive kronprinsessan Victoria.

Då lägger Panetoz av

Nu ska Panetoz tävla i Melodfestivalen med "On my way".

För lägga av tänker de inte göra.

Annons

De har en sak kvar att uträtta först.

– Den dagen människor slutar fråga varför vi är fyra svarta och en vit, den dagen kommer vi att lägga av med glädje. Men så länge den frågan finns kommer vi inte att lägga av, har Njol Badjie sagt till Aftonbladet.

– Människor är kvar i stenåldern, så vad ska man göra? Vi går bakåt nu för tiden och en negativ grej kan skymma över allt positivt. Vi vill vara det positiva som kan komma över det negativa. Vi är här för att bevisa för människor att vi kan, vi har gjort och vi kommer att göra mer

Annons