Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Paniken på TV4 efter skrotandet av Let's Dance – inget program går säkert

30 aug, 2023, 12:58 
TV4 och Let's Dance

Paniken är total på TV4 efter beskedet att Let's Dance inte kommer att sändas nästa år.

Annons

Let's Dance kommer inte tillbaka under 2024. Det chockerande beslutet meddelades direkt via TV4:s hemsida.

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, i pressmeddelandet.

Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsongerBrand logo
Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsonger

Paniken på TV4 – inget program går säkert

Det blir alltså inget Let's Dance nästa år. En kalldusch för alla fans som bänkat sig varje lördag. Men bakom beslutet finns en större kris, som involverar hela TV4.

Annons

Kanalen meddelade nyligen att man ska sjösätta ett större sparpaket. Totalt ska 100 av företagets 800 tjänster försvinna.

Enligt uppgifter till Svensk Dam är oron på TV4 stor. Man vet om att Viaplay har varit nära konkurs, och nu vill TV4 göra allt för att inte hamna i samma fälla. Det innebär fler besparingar – och inget program går säkert.

Pansarkryssare som Idol, Masked Singer, Fångarna på fortet, Robinson, Farmen har tidigare betraktats som institutioner på TV4. Men läget är osäkrare än på länge.

"Det är oerhört tungt"

TV4 har redan meddelat att man kommer att lägga ner livedesken på nyhetsredaktionen.

– Vårt mål är att kunna omplacera de berörda medarbetarna till andra vakanta tjänster. Men det är klart att det är oerhört tungt när man plockat bort journalisttjänster, säger nyhetschefen Fredrick Malmberg i ett pressmeddelande.

– Jag tycker det är ett oerhört ledsamt och jobbigt besked. Jag hade såklart helst sett att vi hade satsat mer på vår journalistik och att besparingarna inte hade drabbat våra duktiga kollegor, säger journalistklubbens ordförande Victoria Banozic till TV4 Nyheterna.

Annons