Paolo Roberto: Flickvännen Elins ord om måendet efter gripandet

elin härkönen paolo roberto

TT
När Paolo Roberto greps i en polisrazzia var det inte bara hans eget liv som påverkades, för flickvännen Elin Härkönen rämnade allt omkring henne.
Paolo Roberto gripen för sexköp – detta har hänt!
Slå på ljud

Elin Härkönen, 26, blev känd för många i Sverige när det blev känt att hon och Paolo Roberto, 51, hade en relation, bara för att en tid senare få se allt rämna efter att han gripits under en polisrazzia mot en bordell i Stockholm.

En situation som såklart var tuff för alla i hans närhet, inklusive Elin. Men hon hade redan innan varit med om några väldigt tuffa prövningar, som började med att hon mitt i en satsning i hästsporten voltige var med om en otäck olycka på hästryggen och föll av och bröt nacken.

Läkarna sa att hon hade en enorm tur men att det var uteslutet att hon någonsin skulle kunna komma tillbaka till sin sport igen. I en intervju med MåBra berättar hon om den tuffa tiden, och vad som hänt sedan dess.

– Under hela den här tiden så var det många gånger jag kände att jag orkar inte mer. Jag hade överlevt men förlorat hela mitt liv. Jag kastades mellan de känslorna hela tiden. Men det var bara att ta en dag i taget. När jag inte orkade för min egen skull så tänkte jag att jag åtminstone skulle jobba vidare för att inspirera andra, det gjorde det lite lättare, säger Elin till MåBra.

elin härkönen paolo roberto

Elin Härkönen var förberedd när tillvaron rämnade.

ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT

Elin Härkönen: ”Schack var det närmaste sport”

Läkarna ville hålla nere Elins förväntningar på återhämtningen, men hon vägrade lyssna. I Tyskland hittade hon en rehabklinik som jobbade med just hennes skador, och hon påbörjade vägen tillbaka.

– Enligt dem var schack det närmaste sport jag skulle kunna ägna mig åt. Jag tror att det var avgörande att jag var så drivande själv i min rehab-process. Jag tog mig själv till Tyskland där jag fick hjälp och där det fanns personer som trodde på mig. Som såg min vilja och sa att det skulle bra.

Hon hittade en ny sport som hon kunde hänge sig åt, hinderbanelöpning, och i samma veva startade hon sitt Instagramkonto för att inspirera andra. Hon gick även i terapi för att ta tag i den mentala hälsan, så när katastrofen slog till igen var hon förberedd.

– Jag är övertygad om att jag inte hade hanterat det så bra som jag ändå gjorde om jag inte redan hade så mycket verktyg att ta till. Jag såg tecken när jag började må dåligt. Jag ville inte göra något men visste att jag behövde röra på mig till exempel. Jag jobbade mycket med mig själv.