Pappans hämnd efter skandalen – sonen borta från Hans Rausings testamente

sista viljan efter hans rausing
Hans Kristian Rausing ställde till med stor skandal i sin miljardärsfamilj. Nu visar det sig att han inte står med i pappa Hans testamente.
Annons

Det var ett stycke svensk entreprenörshistoria som gick i graven med Hans Rausing. Han var son till Tetra Paks grundare Ruben Rausing och den stora patriarken i Rausing-släkten.

Han avled den 30 augusti 2019. Nu har Expressen avslöjat innehållet i testamentet som Hans lämnade efter sig – och det innehåller en väldigt pikant detalj.

Annons

Hans Kristian Rausing inte med i pappa Hans testamente

Enligt Expressen låg Hans samlade förmögenhet på 110 miljarder kronor, men majoriteten av hans pengar finns placerade i olika stiftelser. Därför ligger hans dödsbo “bara” på 507 miljoner kronor. Godset Wadhurst Park i England ingår också däri.

Annons

Testamentet anger att Hans egendom ägs gemensamt med hustrun Märit, som också får ärva lejonparten som änka. Men dottern Lisbet får, enligt Expressen, samtliga datorer, arkiv, dagböcker, brev, e-post och andra dokument som efterlämnas.

Det finns också ett tillägg i testamentet, som finns där ifall Märit skulle ha avlidit före sin make. Då skulle Lisbet ärva Wadhurst Park och allt personligt lösöre förutom bilarna. Hon ärver detta, skriver Hans, ”som erkännande för hennes utomordentliga insatser, speciellt inom området organisation, finans och industri”.

Hustrun Eva dog i en överdos

sista viljan efter hans rausing
Hans Kristian är numera lycklig tillsammans med sin hustru Julia.

Mellandottern Sigrid finns också nämnd i tillägget. Hon hade fått lägenheten i Whitelands House i London-stadsdelen Chelsea.

Annons

Men här kommer den där pikanta detaljen. Yngste sonen Hans Kristian Rausing nämns nämligen inte med ett ord i testamentet.

Skandalen som Hans Kristian ställde till med är välkänd. Hans och avlidne hustrun Eva fastnade i ett allvarligt drogmissbruk. Eva hittades till slut död i parets hem i London-stadsdelen Belgravia. Läkarna kunde konstatera att Eva dött i en överdos, och Hans Kristian dömdes för brott mot griftefriden eftersom han underlåtit att begrava sin hustrus kropp.

Hans Kristian Rausing – så lever han nu

Hans Kristian lyckades resa sig ur fördärvet, bli kvitt sitt missbruk och gifte 2014 om sig med konstexperten Julia Delves Broughton. Han bor nu, precis som sina syskon, i London.

I Sigrids självbiografi Malström berättar hon om sin brors tuffa tid, i ett stycke som Expressen återger.

”Under Hans och Evas långa återfall fantiserade jag ofta om att kidnappa min bror. Jag ville ta honom till en avlägsen plats, avgifta honom och tvinga honom tillbaka till livet. Jag tänkte på vem som kunde hjälpa mig, jag tänkte på läkare, jag tänkte på lås. Jag kände en viss skuld inför mina fantasier, men också skuld för att det var min bror jag fantiserade om att kidnappa, inte Eva. Skuld för att jag inte gjorde tillräckligt och skuld för att jag gjorde för mycket.” 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Pappans hämnd efter skandalen – sonen borta från Hans Rausings testamente”

 1. Susanne Kraft skriver: 4 mars, 2020

  Ja, det här var ju verkligen en artikel som passar under rubriken “nöje”. Smaklöst!


 2. Surkärring skriver: 4 mars, 2020

  Tack för det, Susanne. Hur tänker redaktionen på svenskdam.se?


 3. Royalist javisst skriver: 4 mars, 2020

  Känner inte till juridiken kring arv och testamente i Storbritannien men utomlands
  kan man i många länder göra sina barn arvslösa. Systemet i Sverige med laglott
  är sympatiskt tycker jag. Rättvisa mellan syskon och att arv går vidare till nästa generation känns hoppfullt.
  Dock kan man ju “fixa och trixa” med detta på olika sätt även i Sverige. Inbördes testamente mellan makar t.ex. Då efterlevande make kan konsumera tillgångarna
  och gynna ett barn så inget finns kvar att ärva för övriga. Svårt bevisa och processa
  i efterhand.


 4. charlotte skriver: 4 mars, 2020

  Man ska inte hämnas på sina barn. De är en produkt av en själv och hur man varit som förälder.


  1. alexander hed skriver: 5 mars, 2020

   Tror inte att Hans Kristians degenerade livsstil kan skyllas pa pappan som var en ansvarsfull och hart arbetande manniska…


  2. Ingrid skriver: 5 mars, 2020

   Är du säker på det?
   Så allt missbruk är föräldrarnas fel, menar du?


 5. josefin skriver: 4 mars, 2020

  Man kan väl tro att “barnet”skyddas genom att inte tilldelas ännu mer pengar att missbruka upp. Sonen Rausing svälter ju inte i vilket fall som helst.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar