Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Pär Lernström har tagit emot tråkigt besked – mitt under EM-sändningarna

05 jul, 2024, 18:00 
Här är orden som Pär Lernström inte vill höra.
Annons
Så mycket pengar tjänar Pär Lernström!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pär Lernström!

Pär Lernström har varit TV4 trogen i flera år. Han är en av kanalens mest erfarna profiler och har fått ratta stora program som ”Idol” och det numer skrotade programmet ”Talang".

Men i sportens värld är han aningen okänd. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när han presenterades som en av profilerna till EM-sändningarna i fotboll.

– Det fascinerande med sport är att så många har något att tycka till om. Just åsikter finns i tv generellt. Men i sporten ställs dessa på sin spets, med tanke på att vi är så många som håller den kär, sa Pär Lernström till Expressen inför uppdraget.

Annons
Pär Lernström
Många blev förvånade när Idol-profilen Pär Lernström presenterades som en av TV4:s profiler inför fotbolls-EM.Lars Höglund/TT

Tråkiga beskedet till Pär Lernström

Ja, åsikter finns det gott om – och alla är inte positiva. Mitt under brinnande EM har Pär Lernström nu nåtts av ett tråkigt besked och ord som han nog helst vill slippa läsa.

Aftonbladet-krönikören Marcus Leifby är nämligen inte särskilt imponerad av Pär Lernströms insats. När han sätter betyg på alla tv-profiler under EM får Pär det lägsta betyget.

”TV4 ville testa något annat, och något annat blev det. Tyvärr inte något bättre. Att göra hurtig och hårt producerad nöjesteve är något annat än att hålla i en sportsändning. Vi hoppas att det blir bättre när Lotta Engberg leder Hockeylördag i vinter”, skriver han.

Annons

Så försöker Pär undvika kritik

Kritik får man räkna med när man är en tv-profil av Pär Lernströms kaliber. Samtidigt håller han sig medvetet borta från sociala medier, just för att slippa negativa kommentarer.

– Det är något man mår bättre av att inte göra. Jag ska vara ärlig och säga, folk kommer absolut att ha massa åsikter om det här. Men jag kommer att vara samma person här som när jag står i Idol eller när kamerorna inte rullar för den delen. Jag inbillar mig i alla fall att folk upplever mig som samma person både framför och bakom kameran, har han tidigare sagt.

Pär Lernström
Pär Lernström.Christine Olsson/TT

Foto: TT

Annons