Patrick Ekwall berättar om dagarna innan hustrun Hannah gick bort: "Det gick otroligt snabbt"

28 aug, 2022, 07:08 

Nu berättar Patrick Ekwall i Framgångspodden om den sista tiden med hustrun Hannah.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Det var 2010 som sportjournalisten Patrick Ekwall, 57, berättade för Expressen att han hittat kärleken i Hannah (då Kindstrand).

2013 fick paret dottern Tindra och tre år senare gifte de sig.

Men i mars 2020 fick familjen ett mardrömsbesked. Hannah hade drabbats av bröstcancer. Knappt ett år senare, i februari 2021, gick Hannah bort, 39 år gammal.

Hannah och Patrick gifte sig 2017.

Patrick har varit väldigt öppen med sorgen, och har även blivit ambassadör för Bröstcancerförbundet. I en intervju med Alexander Pärleros i Framgångspodden berättar han nu om dagarna före Hannahs död.

Annons

Patrick Ekwall berättar om dagarna före Hannahs död

I podcasten berättar Patrick att familjen bestämde sig för att försöka göra varje dag till en så bra dag som möjligt efter cancerbeskedet. Han förklarar även att Hannah mådde någorlunda bra fram tills tre dagar innan hon gick bort.

På torsdagen, tre dagar innan hon gick bort, hade Hannah lagat mat till familjen och sagt åt Patrick att sticka till gymmet. Men sedan gick det snabbt.

– På kvällen mellan torsdag och fredag blev hon jättejättedålig och kräktes och kräktes. Då tänkte vi att det var ny medicin, det kan nog vara det, säger han.

– Men på morgonen var hon så pass medtagen att jag sa till hennes mamma att vi skulle åka in, fixa en ambulans.

Patrick förklarar att han och dottern Tindra åkte till köpcentrumet Bromma Blocks, då han inte ville att hon skulle behöva se sin mamma i det skicket.

Läkarens ord: "Ni måste tyvärr förbereda er på att det är slut"

På fredagen fick Patrick ett samtal från professorn Jonas Berg.

Annons

– Och då sa han att "ni måste tyvärr förbereda er på att det är slut. Jag kan inte säga om det är veckor eller dagar", berättar han och fortsätter:

– Och på lördag eftermiddag klockan 16 så drog hon sitt sista andetag. Så det gick väldigt snabbt, det gick otroligt snabbt.

Annons