Patrick Ekwalls ärliga ord – svåra tiden sedan frun Hannahs död

Patrik Ekwall förlorade sin fru Hannah till bröstcancern i februari dottern Tindra förlorade sin mor. Nu går livet vidare.

"Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv", skrev Patrick Ekwall, 55, dagen innan Hannahs begravning.

I mitten av februari förlorade Hannah kampen mot bröstcancern. Bakom sig lämnade hon föräldrar, Patrick, vänner och sjuåriga dottern Tindra.

Tiden sedan dess har varit tuff. I en ny intervju med Expressen berättar Patrik Ekwall om skulden kan kan känna sedan Hans älskade Hannah försvann.

– Jag kan ibland få dåligt samvete för att det ser ut som att jag mår bra. Men jag mår rätt dåligt också, jag lovar dig. Jag har bra och dåliga dagar, säger han till tidningen.

– Vi kommer inte få tillbaka henne tyvärr, men vi lever fortfarande här och det måste vi fortsätta göra. Alternativet är att dra ner rullgardinen, sätta sig ner i sängen och titta rakt in i en vägg. Och det är jag glad att jag inte gjort, fortsätter han.

patrik ekwall

Patrick Ekwall sörjer frun Hannah, som gick bort i februari.

Patrik sterberg/TT

Patrik Ekwall: ”En hel familj drabbas”

Det är kanske en klyscha men livet går obönhörligen vidare utan de som vi förlorat. Patrik Ekwall fyller den med jobb och kvalitetstid med dottern Tindra, som han nu i sommar kommer ta med sig när han ska iväg och jobba med fotbolls-EM för FotbollDirekt. Han har även som första man blivit ambassadör för Bröstcancerförbundet.

– Jag är den första mannen som är ambassadör hos dem och det låter kanske lite konstigt, även om män också kan få bröstcancer. Men det handlar väldigt mycket om att en hel familj drabbas när någon får bröstcancer, säger Ekwall i intervjun.