Patrick Ekwalls fru drabbad av svår cancer: "Hoppas på ett mirakel nu"

Hannah Ekwall och Patrick Ekwall

Patrick Ekwall, 55, och Hannah Ekwall, 38, har varit tillsammans i nästan 12 år. Nu berättar paret att Hannahs bröstcancer spridits till hennes lever.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

TV-profilen och sportjournalisten Patrick Ekwall träffade sin fru Hannah runt 2009. På Instagram har man kunnat följa parets stora kärlek som kantats av en hel del humor.

Hannah Ekwall och Patrick Ekwall

Patrick och Hannah Ekwall på Let's Dance 2013.

"Nu heter alla Ekwall", skrev Patrick på Instagram efter att ha publicerat ett bröllopsfoto från parets hemliga vigsel 2017.

I vintras upptäckte Hannah en knöl i bröstet. Till familjens stora skräck visade det sig vara bröstcancer.

Hannah Ekwalls cancer har spridit sig

Hannah inledde sin cellgiftsbehandling i våras. I en intervju med Sportbladet berättade Patrick och Hannah att utvecklingen tycktes gå åt rätt håll. På en mammografi strax efter midsommar kunde man knappt se tumören.

Men förra veckan skulle allt vändas upp och ner. Då fick familjen reda på att cancern spridits till Hannahs lever.

"Jag väntar på svar på fler röntgenundersökningar om det finns på ännu fler ställen. Ingen kan säga hur lång tid jag har kvar. I värsta fall månader. I bästa flera år. Jag kommer börja med cellgifter på tisdag för att bromsa förloppet o ge mig mer tid", skriver Hannah på Instagram.

"Tyvärr, ser det inte alls bra ut"

Även Patrick har öppet pratat om det ogreppbara beskedet:

"Min fantastiska fru Hannah Ekwall har krigat sig genom åtta månaders bröstcancerbehandling och alla var övertygade om att allt gått bra. Igår kom chockbeskedet att cancern spridit sig till levern och kanske andra delar av kroppen. Tyvärr, ser det inte alls särskilt bra ut. Vi hoppas på mirakel nu", skriver han på Instagram.

Patrick Ekwall och Hannah har dottern Tindra, 6, tillsammans.

Foto: TT