Patrick Ekwalls plötsliga återkomst i TV4 – efter chockerande uppbrottet

Patrick Ekwall.

Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Sportjournalisten Patrick Ekwall gör comeback i TV4 efter det uppslitande uppbrottet 2016.

5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: 5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Patrick Ekwall är en av Sveriges mest profilerade sportjournalisten. Under 23 år jobbade han på TV4, men under 2016 kom beskedet: Skåningen tvingades lämna kanalen efter 23 år då han inte fick ett förlängt frilanskontrakt.

Uppbrottet var smärtsamt och omskrevs stort i svensk media.

– Jag kom in härom dagen och trodde att vi skulle prata om en förlängning och om hur en sådan eventuellt skulle se ut. Det var de beskeden jag fått tidigare. Men i stället så fick jag beskedet att de inte vill fortsätta, sa Ekwall till Aftonbladet och svarade på hur uppbrottet kändes.

– Som ett slag i ansiktet med ett baseballträ.

Därefter har Ekwall bland annat jobbat på bettingbolaget Leo Vegas, fotbollssajten Fotbolldirekt och Discovery där han har varit bisittare till Jessica Almenäs under OS-programmet "OS-kväll med Almenäs".

Patrick Ekwalls plötsliga återkomst i TV4

Men nu kommer Ekwall åter synas i TV4. Kanalen kommer sända "Så är livet efter dig". Dokumentären kommer handla om Ekwalls tid efter att hans fru Hannah tragiskt gick bort i cancer förra året.

TT har träffat Ekwall inför premiären av dokumentären som berättar om hur livet är efter Hannahs bortgång.

– Känslomässigt är det svårt eftersom att vi har ett barn ihop och hon är 8 år. Då hamnar man i situationer där saknaden blir så pass stor för både henne och mig att man inte mår bra, det går upp och ner väldigt mycket, säger Patrick.

Filmandet påbörjades tre månader efter Hannahs död och följer familjens sorgeprocess. I intervjun med TT berättar sportjournalisten att han även kommer att skriva en bok som behandlar samma ämne som filmen.

– Bokskrivandet har också blivit som något slags terapi även om man ibland känner att det är jobbigt. Inspelningarna kändes bara bra, det känns bra att prata om det. Vi måste vara mindre rädda för att prata om döden och cancer, säger han.

LÄS MER: Walther Sommerlath – så var hans sista tid

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Birgitta Rasmusson död – så var hennes sista tid