Per Andersson om relationen med Pernilla Wahlgren

Per Andersson och Pernilla Wahlgren

Per Andersson och Pernilla Wahlgren spelade gifta i tv. Så här är deras relation utanför tv-rutan.
GUIDE: Kom igång med Svensk Dam Plus!
Slå på ljud

Per Andersson har blivit en av sin generations mest folkkära komiska skådespelare. Han är dels en nyckeldel i humorensemblen Grotesco, men har även skördat framgångar på egen hand.

Nu har beskedet kommit att Per Andersson ska vara en av programledarna till Melodifestivalen 2021.

– Det ska bli väldigt roligt men det känns också lite nervöst. Mello är trots allt Mello, Sveriges största tv-program och en jättecirkus. Dessutom ska det tyckas så himla mycket hela tiden. Men det är ju så det är. Jag är själv ett stort fan av Melodifestivalen och vill inte trampa snett eller göra bort mig, säger Per till Göteborgs-Posten.

Per Andersson – så lever han med sin familj

En anledning att fira för Per – och hans familj. Han och sambon Malin Carlsson har två söner ihop: Tage och Ture.

Per och Malin har varit förlovade ända sedan 2003, men har ännu inte hunnit gifta sig.

– Det började med att jag såg Malin på scen för 17 år sedan och tänkte ”Jävlar, hon hade utstrålning”. Så hade hon sett mig på scenen. Vi råkade mötas på en fest på Musikhögskolan i Göteborg och så började vi prata, har Per berättat för Hänt.

Per Andersson om relationen med Pernilla Wahlgren

Per Andersson och Pernilla Wahlgren

Per Andersson och Pernilla Wahlgren spelade mot varandra i Panik i tomteverkstan.

Men Per har varit gift – i fiktionens värld! Han spelade Pernilla Wahlgrens make i julkalendern Panik i tomteverkstan. När han deltog i TV4-programmet Efter Fem för att diskutera rollen nämnde han Pernilla Wahlgren som en av huvudanledningarna till att han hoppade på projektet.

– Det var roligt, att hon skulle spela tomtemor, sa Per, som sedan fick frågan från programledaren Tilde de Paula om det skulle bli kul att vara "gift" med Pernilla.

– Hon har ju varit singel länge. Så då tar man tag i det, sa Per då.

Pernilla å sin sida tyckte att Per var ett väldigt bra bollplank under inspelningen.

– Vi hade fruktansvärt kul. Och Fredde (Granberg) och Thomas (Claesson) som har skrivit och regisserat är roliga, enkla människor. Det var så härlig stämning i studion, har hon sagt.